KarijeraPraktična Lola

Mama, supruga, arhitekta, trgovac, dizajner – jedna žena

Kada je prije nekoliko godina ostala trudna i nakon toga otišla na porodiljski dopust, shvatila je jedno – potreban joj je novi ili će da pokrene vlastiti posao. Posao na kom može sama sebi da organizuje slobodno, ali i radno…

Redakcija

Kada je prije nekoliko godina ostala trudna i nakon toga otišla na porodiljski dopust, shvatila je jedno – potreban joj je novi ili će da pokrene vlastiti posao. Posao na kom može sama sebi da organizuje slobodno, ali i radno vrijeme.

Slađana Štula, diplomirana arhitektica koja je radni staž stekla radeći u struci, odlučila je da ravne linije svog života zaobli. Tako je nastao brend, BUBSI BEBA. Počela je sa skicama i sitnim prepravkama bodića, majica i sličnih baby potrepština. Sama je crtala, krojila i šila. Danas, skoro 4 godine kasnije, imaju 5 zaposlenih i 3 kooperantske firme sa kojima sarađuju. Ponosan je član porodice sastavljene od jednog muža i dvoje djece, djevojčice i dječaka.

Na pitanje kako jedna supruga i majka dvoje djece stiže da vodi i vlastiti posao i ima li u svemu tome vremena da se posveti sebi, Slađana nam odgovara da je sve stvar dobre organizacije. Suprug Đurica joj je velika podrška, on je prije svega njen partner i velika ljubav i samo zahvaljujući ogromnom, uzajamnom razumijevanju i postižu tako dobre rezultate.

Ja sam imala razumijevanje za njegove svirke i turneje i uvijek ću, a on je tu za mene da uskoči kad mi treba pomoć. Jako je bitno zadržati dio sebe i svojih navika te pronaći kompromis – to je jedini način da dobro funkcionišete.

Kaže da je to bila ljubav na prvi pogled i da su od početka znali da žele imati djecu i zajedno graditi budućnost.

Kada je prije dvije godine izašao konkurs za najbolju poslovnu ideju, Đurica je bio taj koji je predložio da se prijave. Riješili su formalni dio i onda postavili sebi najstrašnije pitanje: “A šta ako zaista uspijemo?” I jesu. Od tada su zajedno prolazili sve faze i procese učenja, od toga kako se pravi biznis plan do toga da je i najmanje slovo na bodiju potrebno negdje i nekom opravdati.

I tako je nastao brend neobičnog imena. Ime BUBSI BEBA nastalo je sasvim slučajno, jer je to bio nadimak i tepanje za stariju kćerku, a sada su i više nego prepoznatljiv brend koji posluje unutar Bosne i Hercegovine, ali i regionalno. Njihove majice, bodići i suknjice bili su dio najvažnijih trenutaka u mnogim životima, od rođendana i proslava pa do krštenja.

“Kreativnost je bitna, ali brdo papirologije koja dođe poslije svega toga ponekad malo i ubije to”, kaže nam Slađana. Trude se inspirisati svoje zaposlene da uvijek teže ka boljem te da se iz dana u dan razvijaju i uče.

Čovjek treba cijelog života da radi na sebi i napreduje, to je ključ i poslovnog i emotivnog uspjeha.

Djeca su joj najvažnija u životu, bez njih ne bi mogla zamisliti sve ovo. Iako je ponekad teško i poželi slobodno vrijeme samo za sebe, brzo se predomisli, jer kako i sama kaže: “Kad ostanemo sami u stanu, shvatimo koliko nam nedostaju”. Ima težih i lakših dana, ali i kroz dobre i loše prolaze zajedno. Zajedno rastu i razvijaju se, ali ipak oboje se trude zadržati dio sebe sa početka veze, jer na koncu, upravo to je ono što ih drži zajedno.

bubsi2

Pročitaj još

Od iste osobe