SimpatičnoZabavna Lola

Uz Lolu i Lovily ponedjeljak postaje omiljeni dan!

Stigli smo do 10. po redu Lovily preporuka na Loli i u to ime danas jedna preporuku više – muzička podloga za ovaj, kako prognoza kaže, sunčani ponedjeljak (pravim se da znam inače, iako ovaj tekst uglavnom pišem kasno naveče…

Ljiljana Šipragić

Stigli smo do 10. po redu Lovily preporuka na Loli i u to ime danas jedna preporuku više – muzička podloga za ovaj, kako prognoza kaže, sunčani ponedjeljak (pravim se da znam inače, iako ovaj tekst uglavnom pišem kasno naveče nedjeljom). Dakle, klik na Quantic – Time Is the Enemy ukoliko volite instrumentalnu muziku. Neka vas prati u nastavku teksta.

Aplikacija: Unum

Prethodne sedmice sam imala priliku da ugostim jednu meni veoma dragu blogerku koju pratim godinama. Vjerujem da ste na nju sigurno naišli ranije, ako ne i da je čitate redovno – riječ je o Branislavi sa Brana's Divine World bloga. U nekom od naših razgovora otkrila mi je aplikaciju koja se zove Unum, a koja predstavlja način da isplanirate svoje postove i grid na Instagram-u. Dakle, ako želite da vam grid bude lijep i skladan, te ako vam je potrebno unaprijed zakazivanje postova – Unum je rješenje. Aplikacija je besplatna i veoma jednostavna za korišćenje.

lovily-blog-unum

Izložba: Art Kastel

Nemojte mi zamjeriti vi koji niste iz Banje Luke ili nećete biti u istoj ovih dana, ali nisam mogla propustiti da ovu izložbu stavim u preporuke. Tim više jer traje još svega nekoliko dana, tačnije do 19.10. Naime, u obnovljenoj Kamenoj kući koja se nalazi na tvrđavi Kastel otvorena je izložba pod nazivom Art Kastel. Nju čine raznoliki radovi sa potpisom banjalučkih autora koji su i Branislavu i Jovanu i mene ostavili bez teksta. Zaista ćete na trenutak pomisliti da ste na nekoj svjetskoj izložbi – što zbog kvaliteta, zanimljivosti i raznolikosti radova, što zbog uređenosti Kamene kuće. Banja Luka ima čime da se pohvali. Bravo autorima!

  img_0008

Časopis: Talas

Uopšteno o Talasu sam pisala u prethodnim preporukama, pa vas neću opet daviti sa pričom o njemu, ali razlog ponovnog spominjanja istog je opravdan – izašao je drugi broj! Odlikuje ga još više stranica, još više sagovornika, još više sjajnih priča i neke novotarije koje ćete vidjeti samo ako svoj primjerak nabavite u knjižarama Kultura ili na kioscima Lafka i Minutica. Tematika ovog broja je bježanje – možda i najakutelnija tema među mladima u posljednje vrijeme. Ostati ili otići, pitanje je sad?

Za više informacija o časopisu ili ako želite primjerak na svojoj kućnoj adresu, posjetite njihovu Facebook stranicu.

casopis-talas-lovily

Serija: Grantchester

Odmalena obožavam krimi serije i filmove, pogotovo ako su britanske produkcije. Za to su krivi moja majka i Agata Kristi, odnosno njen čuveni, najčuveniji Poirot kog pratim još od djetinjstva. U međuvremenu sam otkrila još mnoštvo serija fenomenalne izrade kojima sam upotpunjavala već godinama prisutnu nedjeljnu jutarnju rutinu. Posljednje otkriće u kom i dalje uživam je Grantchester. Radnja serije se odvija 50-ih godina u malom mjestu nedaleko od Cambridge-a, u koji dolazi Sidney Chambers – mladi (izuzetno zgodni) vikar koji zajedno sa lokalnim detektivom istražuje sumnjive smrti u mjestu. Iako radnjom izgleda potpuno obično, odlikuje je odlična karakterizacija likova, sjajna naracija, mnogo slojeva emocija i zanimljiva, uzbudljiva radnja sa primjesama humora (najčešće onog satiričnog, koji obožavam). Uostalom, pogledajte samo jednu epizodu i biće vam jasno u čemu se sve krije ljepota Grantchester-a koji na iMDb ima veoma visok rejting – čak 8.0!

P.S. Nedjeljom ujutru se prikazuje na HRT2.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Ipu6elDudyo]

Knjiga: This Modern Love, Will Darbyshire

I za kraj jedna zanimljiva knjiga, jer bez toga ne mogu proći ove preporuke. Ovaj put riječ je o This Modern Love – modernoj knjizi o modernoj ljubavi, knjizi koja je neobična po mnogo čemu. Koncepcija u potpunosti odudara od svega, najprije po činjenici da ju je Will kreirao, ali ne i napisao. Napisali su je brojni čitaoci i pratioci Willa na društvenim mrežama, koji su podijelili svoje priče o (ne)ljubavi. This Modern Love je i tužna i srećna i ozbiljna i smiješna priča o emocijama i ljubavnim istorijama, ponekim maštama, možda već prošlostima ili ipak budućnostima, iskrojena pismima i porukama dobijenim sa svih strana svijeta. Portret je individualnih želja, mržnji i strahova. I ima za cilj da nas podsjeti da nismo sami, bilo da smo u ljubavi ili ne. Možete je nabaviti ovdje (a postoji i izdanje sa debelim koricama ovdje).

12

Čitamo se. Na Loli ponedjeljkom, na lovily.net ostalim danima.

Srećan ponedjeljak!

Pročitaj još

Od iste osobe

 

Najnovije