PojaveRadoznala Lola

Inspekcija potvrdila: Kašice “Juvitana” uvezene u BiH

Agencija za bezbjednost hrane BiH potvrdila je “Loli” da su na tržište BiH uvezeni “Juvitana” kašasti sok za bebe od jabuke i banane, sa rokom upotrebe do 17. februara 2018. godine, i “Juvitana” kašica od banane i jabuke, sa rokom…

Žana Gauk

Agencija za bezbjednost hrane BiH potvrdila je “Loli” da su na tržište BiH uvezeni “Juvitana” kašasti sok za bebe od jabuke i banane, sa rokom upotrebe do 17. februara 2018. godine, i “Juvitana” kašica od banane i jabuke, sa rokom do 21. jula 2019. godine.

Kompanija “Swisslion – Takovo”, čiji su ovo proizvodi, zatražila je od uvoznika i distributera u BiH da sporne kašice i sokove odmah povuku sa rafa u cijeloj BiH i stave u karantin, a više detalja biće poznato nakon superanalize.

Ova informacija stigla je nakon što je Ministarstvo zdravlja Srbije juče objavilo da je kompaniji “Swisslion – Takovo” naloženo da sedam spornih proizvoda povuče sa tržišta. U njima je, prema laboratorijskim nalazima, pronađena veća količina pesticida od dozvoljene.

“Inspekcijske kontrole su u toku, a Agencija za bezbjednost hrane BiH obavještavaće javnost o rezultatima analiza”, kazao nam je Dalibor Vidačak, portparol Agencije.

Pročitaj još

Od iste osobe