SimpatičnoZabavna Lola

Šta smo i koga čitale u prošloj nedjelji, a mogli biste i vi!

Ne znam više ni kad stignem(o), ali znam da ovaj posao podrazumijeva mnogo čitanja. Tekstova, statusa, tvitova, knjiga, novina, čak mi se čini i misli. A da bismo dio onoga što nas inspiriše podijelile i s vama, odlučile smo da…

Autorka Brankica Raković

Ne znam više ni kad stignem(o), ali znam da ovaj posao podrazumijeva mnogo čitanja.

Tekstova, statusa, tvitova, knjiga, novina, čak mi se čini i misli. A da bismo dio onoga što nas inspiriše podijelile i s vama, odlučile smo da uvedemo novi stalni tekst – prijedlog šta da pročitate, a da nije na Loli.

Mi se uvijek vodimo onom da samo zajedno svi možemo da rastemo pa se nadamo da će mnogo vas posjetiti i ove portale, blogove, ljude. Jer lijepo je da se dijeli.

 

  1. Rio – priče s putovanja obavezno moraju postati dio vaših bukmarkova (ili je ipak bookmarksa?), jer iza ovog bloga/portala stoji nevjerovatan par kao i ljudi koje oni okupljaju oko ideje putovanja. Prošle sedmice nam je ovaj tekst privukao pažnju. Jer znate šta ovo znači – novac za smještaj potrošimo na nešto drugo!

Kako noćiti besplatno ili šta je to Couchsurfing?

 

2. Vjerujemo da i vi, kao i mi, volite liste koje sumiraju godinu na ovaj ili onaj način. Čini mi se da posljednjih 15 dana klikćem samo na neke liste. Izdvajam ovu, jer je sastavio Nemanja, čovjek koji zna šta radi i o čemu priča, a i nalazi se na portalu koji sigurno pratite pa upratite i nove sadržaje koje imaju – od recenzija knjiga, filmova, serija, pa sve do muzike.

Top Lista  Mondo

3. Bosonoga je novi član porodice Dot Media i iako su Loline prve komšije, a to znači da bi trebalo da smo svjesne koliko su super, oni uspjevaju da nas iznenade nevjerovantim izborom tema, sagovornika, uglova, ali i načinom na koji pričaju o svemu što Bosonogu zanima. Za danas izdvajamo ovaj tekst.

Nova knjiga Nila Gejmena: Drevni mitovi sjevera i Tor kao žena

4. Anja je žena nevjerovatne energije, nekad mi nije jasno kako sve stiže, ali sve stiže. Pa i da piše fenomenalan blog. Prelistajte i shvatićete da je izbor tema već dokaz da se radi o mjestu koje će vam biti ne samo zanimljivo, već i korisno.

Evo recimo ova tema, koliko ste puta o ovome razmišljali?

Znate li šta se dešava vašem koferu nakon što ga predate na aerodromu?

5. Marija, Vrtirep, žena nevjerovatne harizme, energije i pokretačke snage. I njen tekst koji je oborio Tviter. Morate ga pročitati.

6. Brainpickings je jedna od naših omiljenih stanica na putu ka realizaciji inspiracije. Već godinama je na mojoj listi top 10 stranih portala koje pratim. Štivo nije lako ni pitko, ali je vrijedno svake minute dužeg čitanja.

John Steinbeck on Good and Evil, the Necessary Contradictions of the Human Nature, and Our Grounds for Lucid Hope

 

7. Lovily je i Lola, tako da za nju i o njoj sve znate. Pa i da voli kafu. Ali ovim tekstom je nadmašila sebe samu, povezala se s nekim super ljudima i napravila super priču. Ljubitelji kafe, rekreativni konzumenti iste i vi koji je ne pijete – vjerujte nam ovo je tekst za vas.

 

8. Martina. Moja svakodnevna stanica na putu kroz grmlje i žbunje interneta. Mojih pet minuta za mir i nemir, za ljubav, podsjećanje na stvari koje su važne i svašta nešto. Ako je ne pratite, kliknite lajk. Vrijedna je svakog trenutka koji joj poklonite.

Šta ti dođe Božić ove godine? Uvijek nasmijane radnice iz Nameksa na Trnu i onaj divni dečko što prodaje kolače u š…

Posted by Martina Mlinarević Sopta on Donnerstag, 22. Dezember 2016

9.  Kućica je takođe mjesto koje bi trebalo da pratite, jer je baš kao kućica – toplo, nježno i važno baš kao i teme kojima se bavi.  Danas o onim važnim temama.

I za kraj ovog pregleda..

10.  …ćemo vas zamoliti za pomoć. Pozovite 1416 za malu Nikoliju, ako ste na mtel mreži. Za sve one koji nisu, a žele da pomognu, više info mogu naći u ovom tekstu

U komentar nam, ukoliko želite, ostavite linkove do tekstova koji su vaama ostali u posebnom sjećanju ove sedmice. Ko zna, možda se i nama dopadnu.

Pročitaj još

Od iste osobe