SimpatičnoZabavna Lola

Andrić, Jasenovac, La la land i migranti

Dok vi čitate Lolu, mi čitamo i druge. Neke prenesemo, neki nas inspirišu, a postoje i oni koje vam preporučujemo ovako, kroz listu 10 tekstova koji bi i vama mogli biti zanimljivi. Tekstovi Gorana Dakića vas (skoro uvijek) natjeraju na…

Lola Magazin

Dok vi čitate Lolu, mi čitamo i druge.

Neke prenesemo, neki nas inspirišu, a postoje i oni koje vam preporučujemo ovako, kroz listu 10 tekstova koji bi i vama mogli biti zanimljivi.

Tekstovi Gorana Dakića vas (skoro uvijek) natjeraju na razmišljanje i to onim dijelom mozga koji ponekad zaboravite da imate. Uvijek se uhvati neke teške teme, lako je izrešeta riječima i zaključi tako da vam ili sve bude kristalno jasno ili vam više ništa ne bude jasno.

Takav je i ovaj tekst, tekst o Andriću, o knjizi koja se uhvatila Andrića i pokušala da oskrnavi sve ono što on jeste. Maestralno.

Idemo dalje.

Sve što Bursać napiše, mi pročitamo. Da ne kažem volimo. Iako nas nekad i iznervira. Kažem “nas”, jer nas je mnogo, a kad izvučete prosjek iz mišljenja dobijete to “nekad”. Ovo je sve što treba znati o ovoj temi. Sve.
Dragan Bursać: Hotel Jasenovac

Naravno da čitamo Bosonogu. I naravno da smo gledale La la land.

A ovo će vam biti posebno zanimljivo:
U samo dvije minute: Sve “La La Land” reference na klasične filmove

Jedan od sajtova na kojima stalno tražimo inspiraciju, sajtova koji imaju ozbiljne, analitičke tekstove na teme od politike do ljubavi je svakako Quartz. Danas izdvajamo samo jedan, ostale ćete svakako sami pronaći.

1,700 years ago, the mismanagement of a migrant crisis cost Rome its empire

Jedna od stranica koju redovno pratimo je vrlo neobičan blog, mjesto okupljanja svih onih koji imaju ponešto da kažu o sebi, životu oko sebe i u sebi. Kad krenete da čitate jedno, kliknućete i na drugo, a zatim i na treće, sigurna sam.

Nađina histerija reči: Kad prevariš sve tragične ljubavi

Dosta, zar ne.

Šta ste vi čitale ove sedmice?

Pročitaj još

Od iste osobe