Razno

Bajkovito iznenađenje za jednu djevojčicu od njenog brata

Najljepši poklon koji vam roditelji mogu dati u životu jeste da imate brata ili sestru. Rastete zajedno, smijete se i plačete, tugujete i radujete se, a najviše volite da svog bracu ili seku iznenadite nečim što ih čini srećnim. Upravo…

Vesna Drakulic

Najljepši poklon koji vam roditelji mogu dati u životu jeste da imate brata ili sestru. Rastete zajedno, smijete se i plačete, tugujete i radujete se, a najviše volite da svog bracu ili seku iznenadite nečim što ih čini srećnim. Upravo to je učinio Anthony Angel, trinaestogodišnjak čija sestrica Anabel obožava Disneyjeve crtane filmove (a ko ih ne voli?) – obukao je odijelo princa iz bajke i sa kostimom Snježane pokucao na vrata sestrine sobe. Petogodišnja Anabel je bila presretna jer ne samo da je dobila priliku da nosi divnu Snježaninu haljinu i nakit, već je sve to ovjekovječeno prekrasnim fotografijama!

Kako je Anthony došao na tu ideju? Surfujući Internetom, ugledao je kostim princa iz bajke i poželio je da iznenadi svoju voljenu sestricu sa fotografisanjem u duhu Disneya. Njegova mama Christina Angel, inače profesionalni fotograf, je bila oduševljena tom idejom. Ono što cijeloj priči daje još emotivniju notu jeste činjenica da mladi Anthony pati od depresije. Ljubav prema sekici je bila jača od mraka koji se nadvio nad njim i odlučio je da je obraduje.

Nakon što se na vratima njene sobe pojavio obučen kao šarmantni princ i u ručice joj stavio Snježanin kostim, malena Anabel je čvrsto zagrlila svog brata i sa velikim osmijehom na licu se za nekoliko minuta presvukla u svoj omiljeni lik iz bajke. Tada su ruku pod ruku odšetali u baštu gdje ih je mama čekala sa fotoaparatom. Anabel je bila oduševljena, a njena sreća je izmamila osmijeh i na Anthonyjevo lice. Njihova majka je bila beskrajno dirnuta i oči su joj se napunile suzama radosnicama dok je gledala kako Anabel s ljubavlju grli svog velikog brata.

“Kada imate dijete koje se svaki dan bori sa samim sobom dali biste sve na svijetu da ga vidite nasmijanog”, kroz suze pomiješane sa osmijehom priča Christina i dodaje “Anabel je uživala u svakoj sekundi fotografisanja sa ‘njenim najdražim dječakom na cijelom svijetu’. No, vjerujem da vam to ne trebam ni govoriti. Sigurna sam da se to vidi na fotografijama. Predivno je koliko su njih dvoje povezani, rastopim se kada ih gledam. Ponosna sam što sam njihova mama i presretna sam što fotoaparatom mogu da ovjekovječim ovakve trenutke. ”

Jednostavno je nemoguće da se ne raznježite nad ovim slikama i da se ne upitate šta vi možete učiniti za vama dragu osobu? Život čine male stvari i dovoljna je sitnica da nekome uljepšate dan.

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije