LjudiRadoznala Lola

Najokrutnije žene u istoriji: Zločini koji se ne zaboravljaju (II dio)

Proizvođačica sapuna Leonarda Cianciulli iz Italije po broju žrtava ne pripada ovoj listi, ali po okrutnosti i načinu ubijanja definitivno zaslužuje svoje mjesto. Još u djetinjstvu je dva puta pokušala da se ubije, a tokom života je bila trudna čak…

Vanja Stokic

Proizvođačica sapuna

Leonarda Cianciulli iz Italije po broju žrtava ne pripada ovoj listi, ali po okrutnosti i načinu ubijanja definitivno zaslužuje svoje mjesto. Još u djetinjstvu je dva puta pokušala da se ubije, a tokom života je bila trudna čak 17 puta. Imala je tri pobačaja, dok je 10 djece umrlo jako mlado. Zbog toga je prema ostalima bila izrazito zaštitnički nastrojena, a problemi su nastali kada joj je jedna proročica rekla da će joj sva djeca umrijeti.

U periodu od 1939. do 1940. godine ubila je tri svoje komšinice u Italiji jer je smatrala da će njen sin biti bezbjedan na ratištu ukoliko prinese ljudske žrtve.  Žene je prvo omamila vinom sa sedativom, a zatim ih ubijala sjekirom. Kasapila ih je do najsitnijih dijelova, stavljala u veliku posudu, a zatim zalivala sredstvom za pravljenje sapuna. Krv je posebno čuvala i od nje pravila različite kolače, koje je zatim dijelila komšijama. Od posljednje žrtve je napravila sapun, koji je takođe nesebično dijelila sa drugima.

Na suđenju 1946. godine dobila je kaznu od 30 godina zatvora i tri godine kriminalnog azila. Umrla je od moždanog udara u zatvoru 1970. godine, a predmetni spisi i lonci u kojima je kuvala žrtve se čuvaju u muzeju u Rimu. Na osnovu njenog slučaja napravljena je i pozorišna predstava „Ljubav i magija u maminoj kuhinji“, koja se od 1983. godine igra i na Brodveju.

Pročitaj još

Od iste osobe