Hrabra LolaLoliteti

Njegove ruke su među najspretnijima na svijetu

tekst: Vanja Stokic

Miroslav Škorić iz Banjaluke jedan je od osam najboljih masera na svijetu, odlučile su sudije Svjetskog prvenstva u masažama koje je početkom juna održano u Kopenhagenu.

Predstavljajući Bosnu i Hercegovinu, Miroslav se našao među 80 učesnika iz 30 zemalja, te demonstrirao svoje vještine. O pobjednicima je odlučivalo sedam sudija iz Danske, SAD, Engleske, Belgije, Mađarske, Maroka i Njemačke.

“Takmičenje je bilo sjajno organizovano, a prikazane masaže su postajale umjetnost. Ona sa kojom sam se ja predstavio je moj pristup kombinaciji osnovne Švedske masaže i klasične masaže sa integrisanim elemenatima slobodnog stila. Taj način rada je rezultat dugogodišnjeg usavršavanja i istraživanja u oblastima masaža, što mi je donijelo odličan rezultat i nagrađeno medaljom”, priča Miroslav za magazin Lola.

Takmičari su nastupali u pet kategorija, a on je u konkurenciji Švedske masaže osvojio drugo mjesto i odlukom sudija se plasirao među osam najboljih masera u opštem plasmanu. Kako ističe, pored vještina u masiranju, takmičari su morali da polažu tekstove iz anatomije, fiziologije, patologije i istorije masaže.

Čarobnom svijetu masiranja priključio se 2004. godine, da bi tri godine nakon toga odlučio da se masažama potpuno posveti i na njima izgradi karijeru.

“Tokom proteklih devet godina stalno sam radio na svojoj edukaciji i usavršavanju, te sam svoje sertifikate pored zemalja regiona stekao i na Steiner Academy u Londonu. To je bila sjajna prilika da po prvi put istražim i naučim mnogo o indijskim ajurvedskim, kao i o tajlandskoj Thai poultice masaži”, priča nam on, te dodaje da su pogodnosti masaža brojne, od preventivnog i terapeutskog, pa do kozmetičkog smisla. Učestalost odlaska na masaže zavisi od svake osobe pojedinačno, ali je preporuka terapeuta da to bude jednom u 15 dana.

Zatvori reklamu