SimpatičnoZabavna Lola

Zašto je dobro imati 50 godina?

Broj svjećica na rođendandskoj torti se iz godine u godinu povećava i prije nego što se i okrenete stignete do pedesetog rođendana. Vjerovali ili ne, i slavne ličnosti strepe od tog rođendana, ali ih ima još više onih koji uživaju…

Vesna Drakulic

Broj svjećica na rođendandskoj torti se iz godine u godinu povećava i prije nego što se i okrenete stignete do pedesetog rođendana. Vjerovali ili ne, i slavne ličnosti strepe od tog rođendana, ali ih ima još više onih koji uživaju u pedesetoj godini svog života. Prije nego što se uspaničite zbog toga, pročitajte šta su svjetski poznate dame rekle o dobrim stranama pedesetog rođendana, te kako su se one nosile sa tim što su postale pedesetogodišnjakinje.

Joan Rivers, glumica i komičarka

“Divno je izgledati kao da imate 50 godina – ako imate 60.”

Julianne Moore, glumica

“Ako imate 50 godina, uživajte zato što nikad više nećete imati 50. Ako cijelu godinu kukate nad tim što imate 50 godina, tih 365 dana će proći brže nego što mislite i vi ćete imati 51 godinu.”

Agatha Christie, književnica

“Zaista sam uživala u drugoj mladosti, sa 50 godina odjednom otkrijete da se pred vama otvorio potpuno novi život.”

Julia Roberts, glumica

“Mislim da u tome veliku ulogu imaju sređen život i sreća, ali, znate, i ja imam ogledalo u kući. Neki dani jednostavno traže da svežem kosu u što čvršći rep.”

Sadie Frost, glumica

“Teško je kada napunite 50 godina. Morate se pomiriti sa nekim stvarima. Ne možete stalno misliti na greške iz prošlosti i pitati se: ‘Napravila sam tu i tu grešku, zašto je moj brak propao?’ ili ‘Da li sam bila najbolja mama?’ ili ‘Da li sam trebala da prihvatim taj posao?’“

Elizabeth Hurley, glumica

“Volim svoj život, promjene i nova iskustva. Tako je oslobađajuće reći ‘Da’, to je moja omiljena riječ”

Elle Macpherson, manekenka

“Osjećam se dobro u svojoj koži – jaka sam, srećna i motivisana. Nadam se da sam nakon svih ovih godina postala pametnija.”

Kate Garraway, voditeljica

“Sigurno da moje grudi nisu onakve kakve su bile kada sam imala 18 godina, ali neke stvari su jače nego ikad. Ovo je nova era. Ljudi stalno misle da su žene nevidljive u srednjim godinama iako smo mi svuda oko njih, ali to je zato što same sebe ne slavimo.”

Coco Chanel, modna kreatorka

“Priroda vam daje lice koje imate sa 20 godina. Na vama je da zaslužite lice koje imate sa 50 godina.”

J.K. Rowling, književnica

“Treba da slavite svaku godinu u kojoj ste zdravi. Šta je alternativa starenju? Odjava, a ja bih radije i dalje bila ovdje.”

Cindy Crawford, manekenka

“Meni je bila strašna pomisao na 50. rođendan. Toliko dugo sam bila manekenka na naslovnoj strani časopisa ‘Vogue’ od 20, 25 ili 30 godina, a onda je to odjednom postala moja kćerka.”

Izvor: Telegraph

Pročitaj još

Od iste osobe