SimpatičnoZabavna Lola

Na čemu smo odrastali: Pet kultnih turbo folk spotova iz „onih“ godina

Džej – Sunce ljubavi (1994) Džej Ramadanovski, avangardan kakav je uvijek bio, još tih godina je shvatio važnost dobrog spota, i nakupio je primjeraka za ponos – od videa za „Mrak, mrak“, koji je na tragu AC/DC-evog „Thunderstruck“, pa do…

Nenad Bosnić

Džej – Sunce ljubavi (1994)

Džej Ramadanovski, avangardan kakav je uvijek bio, još tih godina je shvatio važnost dobrog spota, i nakupio je primjeraka za ponos – od videa za „Mrak, mrak“, koji je na tragu AC/DC-evog „Thunderstruck“, pa do „Sexy ritma“, koji djeluje kao kompilacija uvoda u porno filmove. Međutim, hajlajt ratovskog dijela njegove karijere je bez sumnje „Sunce ljubavi“.

Bluz američkog juga, akcija iz „Bjegunca“ sa Tomijem Lijem Džounsom i Harisonom Fordom u glavnim ulogama i romansa iz najbolje venecuelanske telenovele – to sve kada spojite, dobijate „Sunce ljubavi“. Ovaj spot je efektno dokazao nekoliko činjenica – da zatvorski čuvari samo kartaju šaha i rekreativno biju, da su žene slabe na automehaničare i da je Džej avangarda, jer je još 1994. bio svjestan značaja dobrog selfija.

Trebalo bi ozbiljno razmotriti snimanje nastavka ovog klasika, u kojem bi, recimo, njegov robijaš bio otpušten iz zatvora, popravio neki X6 na kružnom toku sa pjevajućom fontanom i napravio novi selfi posljednjim ajfonom. Zaslužio je za sve recke udarene na zidu i palice udarene po njegovim bubrezima.

Pročitaj još

Od iste osobe