SimpatičnoZabavna Lola

Na čemu smo odrastali: Pet kultnih turbo folk spotova iz „onih“ godina

Nino – Daj mi tvoje crne oči (1993) Kada čujete „rahmetli Nino Rešić“, sigurno najprije pomislite na ovjekovječene hitove „Usne vrele kao žar“ ili „Šta ću mala s tobom“. Međutim, njegov video-vrhunac iz ovog perioda je, ipak, spot za „Daj…

Nenad Bosnić

Nino – Daj mi tvoje crne oči (1993)

Kada čujete „rahmetli Nino Rešić“, sigurno najprije pomislite na ovjekovječene hitove „Usne vrele kao žar“ ili „Šta ću mala s tobom“. Međutim, njegov video-vrhunac iz ovog perioda je, ipak, spot za „Daj mi tvoje crne oči“.

Gramatička greška u samom naslovu pjesme je i jedina u cijeloj priči – sve ostalo radi kao satić. U potpuno čistom kadru, sva pažnja je usmjerena na Nina, koji je obučen kao zaboravljeni član grupe Village People ili imigrant iz gej krugova San Franciska, čime je predskazao uspješno održavanje gej parada i izbor prve balkanske LGBT premijerke.

Iako Nino briljira plesnim potezima od prve do posljednje sekunde i u sjenku baca ostatak ekipe, mora se priznati da drhtaj crne rukavice u krupnom planu, u ritmu solaže na harmonici, zaista pogađa u srž.

Pročitaj još

Od iste osobe