SimpatičnoZabavna Lola

Na čemu smo odrastali: Pet kultnih turbo folk spotova iz „onih“ godina

Ceca – Idi dok si mlad (1995) Naravno, ova lista nije mogla da prođe bez „srpske majke“ (a jugoslovenske maćehe?), Svetlane. Iako je kandidata mnogo, tigriće i sve ostale fore iz drugih spotova je, ipak, nadmašio video za „Idi dok…

Nenad Bosnić

Ceca – Idi dok si mlad (1995)

Naravno, ova lista nije mogla da prođe bez „srpske majke“ (a jugoslovenske maćehe?), Svetlane. Iako je kandidata mnogo, tigriće i sve ostale fore iz drugih spotova je, ipak, nadmašio video za „Idi dok si mlad“, naš odgovor na Madonin „Vogue“.

Koliko je koštalo snimanje spota visoke produkcije sa „rols rojsom“, „roleksom“ i skupim toaletama kao scenografijom, vjerovatno nikada nećemo saznati. Imalo se, moglo se, a odakle se imalo, to je već neka druga priča. Korpulentni drvosječa je oborio stablo, pa onako oznojen i sa sjekirom u ruci sjeo u „rols rojs“, te otputovao u video-priču koja će obilježiti devedesete.

Dok je to drvo padalo, padao je i Knin, potom je pao i glavni finansijer spota, pala je i avionska karta za Australiju, gdje „drvosječa“ danas živi… Palo je sve, sem Cecine popularnosti i popularnosti fraze „idi dok si mlad“, jer su oboje i dalje vrlo aktuelni na ovim prostorima.

Pročitaj još

Od iste osobe