SimpatičnoZabavna Lola

Na čemu smo odrastali: Pet kultnih turbo folk spotova iz „onih“ godina

LOLA ČASTI: Mile Ignjatović – Na putu za ludilo (1996) Nije u pet odabranih. Nije ni u ratnim godinama objavljena. Ipak, predstavlja idealan završetak cijele ove priče. Nekadašnji fudbaler Mile Ignjatović je, nakon svog Cecinog raskoša, pokazao kako se hit…

Nenad Bosnić

LOLA ČASTI: Mile Ignjatović – Na putu za ludilo (1996)

Nije u pet odabranih. Nije ni u ratnim godinama objavljena. Ipak, predstavlja idealan završetak cijele ove priče. Nekadašnji fudbaler Mile Ignjatović je, nakon svog Cecinog raskoša, pokazao kako se hit može napraviti po cijeni jedne kafe, jednog sladoleda i malo benzina za „micubiši kolt“. I dima, mnogo dima.

Vlasnik najpoznatijeg trzaja glavom na ex-Yu estradi bio je pravi domaći „one hit wonder“. Kažu da danas gaji piliće, a šta je sa djevojkom i „koltom“ iz spota, niko ne zna. Međutim, njegova pjesma ostala je jedna od najpoznatijih, ali i najsimboličnijih iz tog perioda.

Jer, zaista, šta je iskrenije u prvim poslijeratnim godinama od dobrodušnog mladića koji sa osmijehom u kameru govori da se sve to, prosto, dogodilo na putu za ludilo? Sve što smo gledali, slušali, govorili i činili. Eto, jednostavno se dogodilo, dok smo se neprimjetno zakotrljali putem za ludilo, ne uspijevajući da to shvatimo i zaustavimo se prije nego što je postalo suviše kasno. J*biga, promaklo.

 

Ostaju samo pitanja da li smo došli do kraja tog puta i kuda planiramo dalje. Ovi spotovi su, svakako, tu da nas na svoj, tragikomičan način podsjete kroz šta smo sve prošli.

Pročitaj još

Od iste osobe