Lole iz komšilukaO događajima

Kako je moja sestra odlučila da postane šefica luna parka

Moja sestra je odlučila da se uda za sina vlasnika luna parka. Musavog i razrokog klinca, za pola glave nižeg od nje. Iz ljubavi na prvi pogled, nakon što smo potrošile poslednji žeton na autićima na sudaranje. ”Kad se udam,…

Radmila Radojkovic

Moja sestra je odlučila da se uda za sina vlasnika luna parka.

Musavog i razrokog klinca, za pola glave nižeg od nje. Iz ljubavi na prvi pogled, nakon što smo potrošile poslednji žeton na autićima na sudaranje.

”Kad se udam, biću šefica luna parka. Voziću se besplatno dok ne povratim, a tebi ću karte naplaćivati duplo!” odbrusila mi je. Prstima lepljivim od šećerne vune ščepala je svog odabranika i nestala u masi nogavica.

Kad ju je tetka nakon uzavrele potere napokon pronašla, razvukla joj je dva pedagoška šamara. Jedan zbog smucanja, a drugi zbog pokušaja udaje bez pitanja.

Bio je to sestrin poslednji ringišpil tog prašnjavog i beskrajnog leta, dok se teturavo udaljavala sa vašarišta.

Cele jeseni probijala je uši devojčicama iz susedstva pričama o svom romantičnom bekstvu i vašarskim pustolovinama. Zaručnik iz snova i hiljadu i jedna vožnja ringišpilom. Došaptavala zaverenički svoje planove za naredno leto.

Kad bude za pola glave viša i za pola glave pametnija, udaće se, tako joj svega. Biće šefica luna parka i voziće se besplatno dok ne povrati. A meni će karte naplaćivati duplo.

Prvog dana zimskog raspusta mi je prekipelo. Strgnula sam joj šal i natrpala joj ta lažljiva i pakosna usta snegom. Narednog dana sestra je ustala sa gnojnim anginoznim otokom i morala je kod lekara.

Na zidu čekaonice zrenjaninskog dečijeg odeljenja visila je slika devojčice i dečaka na ringišpilu. Slika zbog koje sam lipačila hladnu vodu do promuklosti, samo da bih je ponovo videla kad me zabrinuta mama napokon dovede lekaru.

U ”malim košmarima visoke temperature” vrtela sam se zajapureno i halucinantno na njegovim ljuljaškama. Bila je to najlepša vožnja. Bio je to samo moj ringišpil.

Pogledala sam u sestru. Zurila je blaženo u tu sliku, maštajući o minulim i predstojećim vašarskim pustolovinama. Vrtela se na mom razmahanom, sa par poteza kičice naslikanom ringišpilu.

Te zime su joj izvadili oba krajnika.

Rekla bih da sam joj vožnju naplatila duplo.

Pročitaj još

Od iste osobe

 

Najnovije