LjudiRadoznala Lola

Top 5 supermodela svih vremena

Tokom 90-ih godina prošlog vijeka vladale su modnim pistama, a upravo zbog njih nastao je izraz supermodel. Sve na jednom mjestu sakupio ih je fotograf Peter Lindbergh, što je kasnije pjevač George Michael iskoristio kao inspiraciju za video spot pjesme Freedom. Cindy Crawford…

Ivana Simikić

Tokom 90-ih godina prošlog vijeka vladale su modnim pistama, a upravo zbog njih nastao je izraz supermodel.

Sve na jednom mjestu sakupio ih je fotograf Peter Lindbergh, što je kasnije pjevač George Michael iskoristio kao inspiraciju za video spot pjesme Freedom.

Cindy Crawford

Rođena 1966. godine, Cindy Crawford je magazin Forbes 1995. godine proglasio najplaćenijim modelom na svijetu. Zauzela je treće mjesto na listi najzgodnijih žena iz 90-ih godina, te se našla među 100 najzgodnjih žena svih vremena, po izboru časopisa Men’s Health. Cindy je jedna od pet originalnih supermodela iz 90-ih godina, a njen zaštitni znak je mladež iznad gornje usne.

Pored manekenske karijere, glumila je u flmovima, a dizajner Michael Kors za nju je rekao da je promijenila percepciju “seksepilne američke djevojke”, jer je klasičnu plavušu sa plavim očima zamijenila šarmantna brineta, koja se prema poslu odnosila sa velikom dozom profesionalnosti.

Karijeru supermodela je napustila 2000. godine, nakon čega se nekoliko puta pojavljivala u različitim modnim časopisima.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije