Praktična LolaŽivot

Šta kada vam stidne dlačice osijede?

Sijede vlasi su prvi vjesnici starenja, a mnogi od nas su u dilemi da li da ih iščupamo ili jednostavno ostavimo tu gdje su i nikle. One se mogu pojaviti u bilo koje doba našeg života, a obično se prvo…

Lola Magazin

Sijede vlasi su prvi vjesnici starenja, a mnogi od nas su u dilemi da li da ih iščupamo ili jednostavno ostavimo tu gdje su i nikle. One se mogu pojaviti u bilo koje doba našeg života, a obično se prvo javljaju u obrvama i kosi. Međutim, šta kada se pojave na intimnim dijelovima?

Primjećivanje sijedih vlasi na genitalijama je nešto što može značajno da uznemiri svaku ženu. Dobro, i muškarca, ali ovdje nije o njima riječ. Prvo se tješite da je to samo jedna dlaka, koja je igrom slučaja svjetlija od drugih, a onda krenu da se množe… Vaše genitalije su počele da stare i to vam jasno stavljaju do znanja.

Ok, znamo da vam ovo možda zvuči urnebesno jer jako malo ljudi zaista vidi naše intimno podučje, ali dovoljno je što ga mi vidimo i znamo da je tu.

Ukoliko vam sijede genitalije baš smetaju, farbanje je jedna od opcija. Međutim, nismo rekle da je to pametna opcija. Mada ne možemo reći ni da je glupa, to je na vama da prosudite. Samo nemojte brzopleto ulijetati u to i imajte na umu da je intimno područje jedno od najosjetljivijih na vašem tijelu. Stručnjaci predlažu da imate jedno probno farbanje ne nekom drugom osjetljivom mjestu, recimo pazuhu, kako biste vidjele kako vaše tijelo reaguje na njega.  Ako se odlučite da ih ipak ofarbate, boja vam ni slučajno ne smije dospjeti u vaginu!

Druga je depilacija. Jednostavno uklonite sve dlake i mirne ste. Da, znamo da će porasti ponovo, ali možete ih se ponovo riješiti, zar ne? Brazilska depilacija je izrazito popularna kod i kod žena i kod muškaraca, ali može biti opasna. Uklanjanje dlačica voskom dovodi do iritacija, zapaljenja, sitnih ranica, urastanja dlačica… Što sve može izrasti u infekciju. Ukoliko koristite brijač, velika je mogućnost da ćete struganjem oštetiti površinski sloj kože i nanijeti više štete nego koristi.

Treća je naravno da ih ostavite tu gdje jesu. Ko ih šiša. 

Pročitaj još

Od iste osobe

 

Najnovije