KulturaRadoznala Lola

Porodična drama, istorijska romansa ili pametna fantastika – šta je vaš odabir?

Black Mirror, Netflix Za kraj ostavljamo jednu od najozbiljnijih i najbolje urađenih serija u protekloj deceniji- antologijski horor serijal autora Charlie-ja Brooker-a „Black Mirror” (Crno ogledalo). Nakon prelaska sa matičnog britanskog kanala „Channel 4” na svepristuni „Netflix” ova serija dobija…

Staša Nikodinović

Black Mirror, Netflix

Za kraj ostavljamo jednu od najozbiljnijih i najbolje urađenih serija u protekloj deceniji- antologijski horor serijal autora Charlie-ja Brooker-a „Black Mirror” (Crno ogledalo). Nakon prelaska sa matičnog britanskog kanala „Channel 4” na svepristuni „Netflix” ova serija dobija zasluženu svjetsku popularnost koja joj je bila suđena od prve scene prve epizode. Već ta epizoda ima udicu koja će vas držati dok ne pogledati sve i jednu do sada snimljenu epizodu, a napravljena je tako da ćete si stalno postavljati neka prilično neugodna pitanja o tome koliko se tehnologija počela uvlačiti u sve segmente ljudskog života.

Foto: Netflix

Svaka epizoda priča je za sebe sa drugim glumcima, a ono što ih povezuje je kritički osvrt prema najvećim boljkama modernog društva. Sočiva koja snimaju svaki trenutak vašeg života tako da ga kasnije možete pogledati na televizoru poput najobičnijeg filma, svijet u kojem se vrednujete po tome koliki je vaš rejting na jednoj mobilnoj aplikaciji i politička kriza čije je jedino rješenje toliko kontroverzno da zauvijek može promijeniti prirodu medija samo su neke od intrigantnih tema ove misteriozne i na momente prilično zastrašujuće serije. Nedavno je izašao trailer za četvrtu sezonu koji možete pogledati na linku ispod.

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije