NevjerovatnoZabavna Lola

Uhvatila 50 bidermajera, a i dalje je sama

Kada nakon svadbe mladenka baci bidermajer, djevojka koja ga uhvati je sljedeća koja će se udati. Tako su nam barem svi govorili. No, Jamie Jackson iz Salt Lake Cityja je živi dokaz da to nije tačno. Ona je dosad uhvatila…

Vesna Drakulic

Kada nakon svadbe mladenka baci bidermajer, djevojka koja ga uhvati je sljedeća koja će se udati. Tako su nam barem svi govorili. No, Jamie Jackson iz Salt Lake Cityja je živi dokaz da to nije tačno. Ona je dosad uhvatila 50 bidermajera, ali ne samo da nije u braku, već nema ni momka.

Jamiena porodica se druži sa mnogo ljudi, kako u pozorištu, tako i u crkvi, te zbog toga na njihovu adresu često stižu pozivnice za vjenčanja. U proteklih nekoliko godina Jamie i njeni roditelji su bili na 80-100 svadbi. Prvi bidermajer Jamie je uhvatila 1996. godine, a zbog svoje takmičarske prirode i puke sreće tokom narednih godina ih je uhvatila još 49! Na kraju joj je to postao hobi i svaki put kada bi je pozvali na vjenčanje ona je planirala da uhvati buket.

„To je nešto što morate isplanirati i razviti strategiju gdje ćete stajati“, kroz smijeh priča Jamie i dodaje: „Moja strategija je da budem skroz naprijed jer često mladenke ne znaju koliko daleko će ga baciti. Mnogo puta bidermajer udari od plafon ili luster i dosta puta sam morala skakati da ga uhvatim pri čemu sam slučajno znala udariti i neko dijete.“

Jamie Jackson-The Bouquet Slayer, Foto: YouTube screenshot

Jamie u šali naziva hvatanje bidermajera svojim sportom i  kaže da se ludo zabavljala hvatajući te bukete tokom proteklih nekoliko godina. Kada je to postala omiljena šala njene porodice i prijatelja ona je odlučila da hvatanje buketa učini zvaničnim svjetskim rekordom.

„Godine 2004. je izvjesna Stephanie iz Pennsylvanije oborila rekord sa 11 bidermajera, a ja sam ih tada imala 35. I u tom trenutku sam odlučila da ću oboriti taj rekord“, priča Jamie.

Jamie je počela sa procesom podnošenja za Guinnessov svjetski rekord i do aprila 2016. godine je uhvatila 50 bidermajera. I uspjela je u svojoj namjeri-ušla je u Guinessovu knjigu rekorda kao žena koja je uhvatila najviše buketa na svadbama i zaradila nadimak „The Bouquet Slayer“ („Ubica buketa“). Dok je još radila na svojoj prijavi Jamie je istraživala i saznala da je od 50 brakova čijem je sklapanju ona prisustvovala samo četiri završilo razvodom. U šali kaže da je ona amajlija tim mladencima. Sve uhvaćene bukete (osušene i označene) čuva u staklenom ormaru kao sjećanje na sva vjenčanja na kojima je bila prisutna.

Uhvaćeni bidermajeri nalaze se u staklenom ormaru u Jamienoj kući, Foto: YouTube screenshot

Svadbe su oduvijek bile značajan dio Jamienog života i posla. Nekoliko godina je radila na „Noah’s Event Venue“ kao planer dešavanja i često je bila uključena u vjenčanja. Ljudi su je znali zezati da namjerno ostaje sama kako bi uhvatila što više bidermajera, no ona tvrdi da to nije tačno. Ona je ostvarila svoj cilj-oborila je svjetski rekord u hvatanju bidermajera, a kako izgleda kada ih ona uhvati pogledajte u video snimku ispod teksta.

Izvor: KTLA, Guinness World Records

Pročitaj još

Od iste osobe