DogađajiRadoznala Lola

Slavna dizajnerka Donna Karan je za seksualno uznemiravanje optužila žene – i razljutila sve

Poznata modna dizajnerka Donna Karan novi je dokaz stare izreke da je ćutnja ponekad zlato. Odgovarajući na pitanje o najaktuelnijem holivudskom skandalu, okrivila je žene za zlostavljanja koja im se dešavaju. Naknadno se izvinila, tvrdeći da su njene riječi izvučene…

Redakcija

Poznata modna dizajnerka Donna Karan novi je dokaz stare izreke da je ćutnja ponekad zlato. Odgovarajući na pitanje o najaktuelnijem holivudskom skandalu, okrivila je žene za zlostavljanja koja im se dešavaju. Naknadno se izvinila, tvrdeći da su njene riječi izvučene iz konteksta, ali će to izvinjenje teško promijeniti utisak koji je javnost već stekla.

Harvey Weinstein, holivudski mogul i višedecenijski šef najmoćnijih filmskih studija, optužen je za niz seksualnih zlostavljanja mladih glumica i svojih saradnica. Za različite oblike seksualnog napastvovanja i pokušaja takvih djela optužile su ga i poznate glumice poput Ashley Judd ili Rose McGowan.

Međutim, upitana o tom skandalu, Donna Karan je izjavila kako su Weinstein i njegova supruga Georgina Chapman „divni ljudi“, a krivicu za događaje koji su se dešavali tokom nekoliko decenija svalila na ženski pol.

„Kakvima se mi same prikazujemo? Kako se predstavljamo kao žene? Šta mi tražimo“, upitala je, „da li mi same to tražimo predstavljajuću svu senzualnost i seksualnost? Pogledajte šta se sve dešava širom svijeta, kako se žene oblače i šta traže prosto predstavljajući se na način na koji to rade. Šta traže? Problem.“

Nakon što je njena izjava naišla na lavinu osuda, između ostalih i od strane onih koje je Weinstein seksualno uznemiravao ili napastvovao, Karan je objavila izvinjenje i objašnjenje.

„Moje izjave su izvučene iz konteksta i ne predstavljaju moja osjećanja o trenutnoj situaciji u vezi sa Harveyjem Weinsteinom. Vjerujem da seksualno uznemiravanje NIJE prihvatljivo i da se ovo pitanje MORA riješiti jednom za sva vremena, bez obzira na pojedince. Iskreno se izvinjavam bilo kome koga sam uvrijedila i svakome ko je ikada bio žrtva“, poručila je u svojoj izjavi.

Koliko će ova izjava pomoći da se iskupi za prethodnu, vidjećemo, ali Rose McGowan je jedna od onih koji nisu štedili riječi u odgovorima.

„Ti si ološ u fensi haljini“, napisala je McGowan, između ostalog, u svom komentaru na društvenim mrežama.

Izvor: Variety

Pročitaj još

Od iste osobe

 

Najnovije