RaznoZabavna Lola

12 nevjerovatnih nastupa anonimnih muzičarki koji su postali YouTube hitovi

YouTube je riznica najzabavnijih stvari na koje će ti otići par sati života, a da to ni ne primjetiš i, još gore, da ti uopšte ne bude žao.

Ana Tomić

Foto: YouTube printscreen

Nama se to često desi sa raznim takmičenjima za talente, čijih nedostataka smo svjesne, ali one pozitivne strane znaju da budu tako primamljive. I kako nam se nedavno desilo da zaplovimo bespućima The Voice snimaka, zašto da ne podijelimo dragulje koje smo pronašle?!

The Voice je jedno od globalno najpopularnijih muzičkih takmičenja, kojem poseban šarm daju “slijepe audicije”. U pitanju su prvi nastupi, koji se izvode iza leđa žirija, i kojima takmičari pokušavaju da navedu članove žirija da se okrenu te tako izraze želju da postanu njihovi treneri u nastavku takmičenja.

Možda komplikovano zvuči, ali donekle je bitno za uvod, koji sada može i da završi. S obzirom na to koliko se talentovanih muzičarki predstavilo svijetu na ovaj način, u nastavku je naša plejlista najboljih nastupa u posljednjih par godina, koja je tu da te upozna sa nekima od najtalentovanijih mladih vokalistkinja na svijetu i da uživaš u njihovim nevjerovatnim izvedbama.


Lu Me (Francuska)

Realno, bilo kakva talent-takmičenja se gledaju zbog iznenađenja. Iznenađenja kakvo je djevojka francusko-azijskog porijekla koja pjeva vječni hit grupe Queen na način od kojeg se koža ježi, i koji je sva četiri člana žirija naveo da se okrenu u istom trenutku.

Istina, iznenađenje je i to što je odlukom jednog od njih nedugo potom Lu Me (Lou Mai) završila takmičenje, ali imamo osjećaj da to neće biti posljednji put da se ova nevjerovatna djevojka nađe na velikoj sceni.


Darija Stavrovič (Rusija)

Pjesma “Zombie” grupe The Cranberries je jedna od češće izvođenih u muzičkim takmičenjima, jer je mnogo pjevačica (pa i pjevača) koji bi da odmjere svoj vokal sa nedavno preminulom Dolores O’Riordan, rokenrol heroinom devedesetih.

Malo ko u tome bude uspješan kao Darija Stavrovič (Daria Stavrovich), koja je moćnim vokalom i žestokim nastupom doslovno podigla publiku i žiri na noge. Stigla je sve do polufinala i usput oduševljavala ljubitelje tvrđeg zvuka izvođenjima stvari poput “Army of Me” ili “Chandelier”.


Alisan Porter (SAD)

Na muzičkim takmičenjima ne pobijedi uvijek najbolji, znaju to dobro Flamingosi, ali pravda je zadovoljena u 10. sezoni američkog The Voice izdanja. I to zahvaljujući Alisan Porter.

Dalo se to naslutiti već nakon prvog nastupa, poslije kojeg su svjetske zvijezde kakve su Kristina Agilera (Christina Aguilera) i Adam Levin (Adam Levine), pjevač sastava Maroon 5, odmah potrčale da se bore za nju. Dodajmo na to i dirljivu priču o borbi sa zavisnošću, i tu je bajkovita saga za kakve su ovakvi šou programi i pravljeni.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije