Radoznala Lola

Otvorene prijave za 2. dm žensku utrku – 5 kilometara izazov uz zabavu i poklone

Tri, dva, jedan – otvorene su prijave za 2. dm žensku utrku koja će 1. jula 2018, s početkom u 10 časova, biti održana na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu!

Redakcija

Izvor: PR

Foto: PR

Dionica je ove godine duga pet kilometara, što je za 1,5 kilometara duže nego prošle godine.

Pravo učešća u utrci imaju sve ženske osobe starije od 13 godina, koje svoje zdravlje neće narušiti učešćem u utrci te koje se putem web stranice www.dm-zenskautrka.ba prijave do predviđenog roka, a to je 3. jun.

Na ovom sportsko-rekreativnim događaju takmičarskog karaktera, kreiranim s ciljem promocije zdravog i aktivnog načina života, najbržim trkačicama bit će uručene vrijedne novčane nagrade. Ove godine novčani nagradni fond je još veći te je za osvojeno prvo mjesto planirana novčana nagrada od 400 KM, za drugo 300 KM i za osvojeno treće mjesto nagrada od 200 KM. Bez obzira na plasman, sve učesnice nakon utrke dobit će finišersku medalju, majicu i bogat poklon paket dm-a i partnera utrke.

Foto: PR

Kotizacija za utrku iznosi 10 KM, a uplata se može izvršiti online uz pomoć kartice putem službene stranice utrke www.dm-zenskautrka.ba ili putem opće uplatnice na bilo kojem šalteru banke, pošte te putem internet bankarstva. Više informacija dostupno je na službenoj web stranici utrke: www.dm-zenskautrka.ba.

Osim utrke za dame, s ciljem uključivanja i najmlađih u aktivnosti kojima se promovišu zdrave životne navike, isti dan u Vilsonovom šetalištu kompanija dm će organizovati i dm babybonus dječiju utrku. Za mališane od četiri do šest godina start je planiran u devet časova, a nakon što uspješno savladaju predviđenih 300 metara, u dječijem kutku očekuje ih druženje uz različite edukativne i zabavne aktivnosti. Tri najbrža mališana osvojite će poklon pakete u vrijednosti od 50 KM, dok i sve ostale mališane koji budu učestvovali očekuju vrijedni pokloni.

Foto: PR

Podsjećamo, prošle godine više od 350 učesnica je uspješno istrčalo 1. dm žensku utrku na koju su se odazvale i iskusne trkačice, ali u najvećem broju izazov su prihvatile žene koje se trčanjem bave rekreativno. Pobjedu je ostvarila Biljana Cvijanović, koja je predviđena 3,5 kilometra istrčala za 11 minuta, 45 sekundi i 90 stotinki, što je uistinu odličan rezultat.

Partneri 2. dm ženske utrke su Becutan, ebelin, Orbico Beauty, Rexona, sebamed, Violeta, Wilkinson. Medijski partneri su Antena Sarajevo i Ladies In.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije