Hrabra Lola

“Lionsi” velikog srca: Obroci ljubavi za više od 500 korisnika Javne kuhinje

„Lions klub Banjaluka Centar“ uz podršku Klinike „Svjetlost Banjaluka“, donirao je sredstva Javnoj kuhinji „Obrok ljubavi“ u Banjaluci, a članovi kluba su se aktivno uključili te lično učestvovali u nabavci, pripremi, serviranju i dostavi obroka za više od 500 korisnika Javne kuhinje u Banjaluci.

Ana Tomić

Izvor: Lions Klub Banja Luka Centar

Foto: Lions Klub Banja Luka Centar / Facebook

Sara Kozomara, predsjednica “Lions Klub Banjaluka Centar, izjavila je da je klub formiran 2017. godine te da kao najmlađi u Bosni i Hercegovini trenutno broji oko 20 aktivnih članova. Riječ je uglavnom o istaknutim ličnostima iz javnog i društvenog života našeg grada, ali i onim pojedicima koji svojim nesebičnim angažmanom žele da podrže humanitarnu misiju kluba.

Izvor: Lions Klub Banja Luka Centar / Facebook

“Rad kluba je baziran na principima plemenitih ciljeva i kodeksu časti, a uz moto „Mi služimo“ naši članovi nastoje da pružanjem humanitarne pomoći i dobrovoljnim služenjem svojoj zajednici pomognu ugroženima i onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ovo je samo prva u nizu aktivnosti koje planiramo realizovati, a u narednom periodu radićemo i na omasovljenju članstva kluba. Nadamo se da će i druge kompanije prepoznati značaj sličnih akcija i da će se vođeni primjerom Klinike ‘Svjetlost Banjaluka’ nastojati uključiti u slične akcije”, navela je ona.

“Ovi ljudi su dokaz da ljudskoj dobroti i humanosti nema kraja. Kako bi ovaj obrok bio poseban, za sve korisnike naše kuhinje pripremili su i torte i kolače ne bi li im bar malo uljepšali uobičajeni nedjeljni ručak. Zahvaljući izdašnoj novčanoj donaciji uspjeli su da osiguraju ručak i za naredni vikend, pa im se ovom prilikom, u ime tima Javne kuhinje, od srca zahvaljujem te im želim mnogo sreće u budućem radu. Ujedno pozivam i sve one koji su u mogućnosti, a žele da pomognu najugroženijima, da slijede primjer ‘Lionsa’, jer duboko vjerujem da pomažući drugima najviše pomažemo samima sebi”, istakao je Miroslav Subašić, predsjednik Udruženja građana “Mozaik prijateljstva”.

Izvor: Lions Klub Banja Luka Centar / Facebook

“Lions clubs International” je osnovan u Čikagu, 1917. godine, kao najveća nevladina organizacija na svijetu koja broji više od 1.400.000 članova i djeluje u više od 200 zemalja svijeta, a pridružena je i Organizaciji Ujedinjenih nacija.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije