Naslovna vijestZabavna Lola

Upišite muža na ultimativni kurs preživljavanja!

U Banjaluci je nedavno otvoren kurs na kome svi muškarci mogu da nauče kako da prežive jedan dan bez svojih supruga, majki, sestara i svih onih žena koje brinu o tome da li su gladni, žedni, je l’ im sve ispeglano i čisto

Redakcija

Izvor: dežurni Mudrac / 50 nijansi pive

Foto: gualtiero boffi / Shutterstock.com

Ovaj kurs je osnovao čovjek po imenu Boris Trninić, koji se nekoliko puta u svom životu morao suočiti sa situacijom da ostane potpuno sam kod kuće i da čak više od 24 sata mora voditi brigu o sebi, pa čak i o djeci.

On je sa novinarom našeg portala podijelio svoju tužnu priču, opisavši golgotu koju je prolazio.

“Moja supruga je zbog prirode posla kojim se bavi često morala izbijati iz našeg porodičnog doma i ostavljati mene samog sa djecom na milost i nemilost. Rijetko bi imala vremena da nam pripremi sve za tih nekoliko dana koliko je neće biti, pa sam se ja često morao dovijati i snalaziti na razne načine. Upravo to iskustvo nagnalo me da napravim ovaj kurs preživljavanja da više ni jedan muškarac ne mora proći kroz ono kroz šta sam ja prolazio.”

On je naglasio da je njegov kurs jednodnevni i da se tokom tog jednog dana uči sve ono što bi jednom muškarcu moglo biti potrebno kada mu supruga ili majka nisu kući. Na kursu možete naučiti sljedeće stvari:

Rukovanje teškim mašinama

Foto: BOKEH STOCK / Shutterstock.com

Opšte je poznato da su muškarci, iako znaju napamet svaki dio svog automobila, potpuno nesposobni za rukovanje teškim mašinama poput mašine za suđe, mašine za veš… Nauka je dokazala da je kod njih došlo do mutacije gena zbog kojih jednostavno ne mogu da zapamte ovako prostu radnju, kao što je paljenje mašina, pa je Trninić osmislio posebne metode da bi im bilo lakše da zapamte. On je napravio i posebne daljinske upravljače koji su kompatibilni sa svim mašinama da bi im pojednostavio ovu radnju. Jer, smatra on, muškarci ništa ne vole više od aparata kojima se upravlja daljinskim.

Traženje garderobe

Foto: Elnur / Shutterstock.com

Još jedna veoma komplikovana stvar koju svaki mškarac mora da uradi kada je sam jeste da se obuče, i to ne samo da obuče sebe i djecu, već i da pronađe garderobu koju će tog dana nositi, a to je još veći problem. Na ovom kursu muškarac uči da strateški pretpostavi gdje njegova supruga slaže čarape, gaće, košulje te kako smisleno obući muško i žensko dijete i kako pogoditi koja je garderoba za koje vremenske prilike, a da dijete ne izgleda kao sirijska izbjeglica.

Održavanje na životu sebe i djece

Foto: Vulp / Shutterstock.com

Jednom muškarcu je veoma teško pretpostaviti kad je gladan ukoliko nema nikoga da ga pita više puta tokom dana da li je jeo, hoće li nešto prezalogajiti. Trninić muškarce uči kako da prepoznaju simptome gladi i kako da se ponašaju u skladu s njima. Isto tako, on ih uči najstariim metodama kako da prežive, a da pri tom ne zaprljaju suđe koje bi kasnije morali sami prati i da se ne naprežu. Cilj svakog muškarca je samo da preživi dok mu se žena ne vrati, a na njoj je da ga oporavi.

Pamćenje nastavnih i vannastavnih aktivnost

Foto: LightField Studios / Shutterstock.com

Nedavno je sprovedeno istraživanje nad grupom od 100 muškaraca kojima su postavljana random pitanja iz istorije sporta i svakodnevnih obaveza, a rezultati nisu bili ni malo iznenađujući. Naime 100 od 100 ispitanika je odgovorilo tačno na sva pitanja u vezi sa Mundijalima, dok je samo 2,5 % znalo odgovor na pitanje “Kojim danom mu djeca imaju koju aktivnost?”. Trninić ima posebnu tehniku kojom se služe u Mentalnoj aritmetici i Malcu Genijalcu pomoću koje muškarac brzo i jednostavno pamti kojim danom djeca imaju strani jezik, kojim sport i oko koliko sati treba da dođu kući iz škole.

Napomena: Trninić je naglasio da su sve ove tehnike naučene na kursu reverzibilne i da se poništavaju čim se supruga vrati kući, tako da bi ga trebalo ponavljati pred svaku ovu vanrednu situaciju.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije