Hrabra LolaNaslovna vijest

„Poklonimo igru, unesimo radost“ na Odjeljenje dječije i adolescentne psihijatrije u Banjaluci

Novogodišnji praznici se bliže i pravo je vrijeme za poklone najbližima.

Piše: Jelena Pralica

Foto: Guschenkova / Shutterstock.com

Ipak, ovaj period darivanja je i pravo vrijeme da se prisjetimo da uvijek možemo uskočiti u kostim Deda Mraza, ali da i bez tog modnog detalja možemo u život nekih mališana unijeti radost.

Među njima su i oni na koje, vjerovatno nenamjerno, često zaboravimo, a to su mališani koji imaju određene psihičke poremećaje.

Kada razmišljamo o bolesnoj djeci i tome koliko njima i njihovim porodicama znači naša podrška, nas kao pojedinaca i društva, najčešće pomislimo na djecu sa određenim fizičkim oboljenjima ili invaliditetom, ali ne smijemo zaboraviti da tu, među nama, žive i mališani koji imaju mentalne poremećaje.

Baš za njih, ekipa magazina Lola je odlučila da pokrene akciju prikupljanja paketića „Poklonimo igru, unesimo radost“, koji će biti donirani Odjeljenju dječije i adolescentne psihijatrije u Banjaluci. Odjeljenje, čiji je kapacitet osam mjesta, otvoreno je u maju 2002. godine i jedino je psihijatrijsko dječije odjeljenje u RS, gdje se zbrinjavaju najmlađi sa svim vrstama mentalnih poremećaja djece i mladih (autizam, drugi poremećaji razvoja, mentalna zaostalost, depresivnost, anksioznost, poremećaji ponašanja, suicidalnost, psihotični poremećaji).

Želja nam je da im, PORED SLATKIŠA KOJI SU NEIZOSTAVAN DIO SVAKE PRAZNIČNE RADOSTI, darujemo i sitne potrepštine koje će im, nadamo se, bar malo olakšati boravak u bolnici, a koje bi, jednim dijelom, ostale na upotrebu Odjeljenju, čije je osoblje, radeći s ovim mališanima, svakodnevna stručna podrška njima i njihovim porodicama.

To su sve vrste igračaka, ali i društvene igre kao što su “Čovječe, ne ljuti se”, “Monopol”, šah, potom kockice, puzle, razne slikovnice, bojanke, pribor za crtanje, kolaž papir, flomasteri, bojice, plastelin, kao i knjige za djecu različitog uzrasta, ali i detalji koji bi mogli da oplemene prostor u kojem borave. Svaka ideja i prijedlog su dobrodošli, a pri tom ne mislimo samo na građane, već i na sve zainteresovane institucije, organizacije i udruženja koje eventualno žele da nam se pridruže!

Stoga, pozivamo Vas da se priključite našoj akciji da ove godine zajedno pomognemo Deda Mrazu da posjeti Odjeljenje dječije i adolescentne psihijatrije u Banjaluci.

Akcija „Poklonimo igru, unesimo radost“ počinje danas (dakle, čim do kraja pročitate ovaj tekst, znate šta vam je činiti) i trajaće do 20. decembra, kada ćemo posjetiti ovo Odjeljenje i mališanima uručiti paketiće. Svaki slatkiš i igračka će, vjerujte, stići u prave ruke!

Ukoliko želite biti dio ove praznične priče, svoje donacije možete svakim radnim danom, u periodu od 8 do 16 časova, donijeti u prostorije magazina Lola u Banjaluci (Bulevar vojvode Stepe Stepanovića bb, pored kafića “Modena”).

Naravno, ukoliko ne živite u Banjaluci, a voljeli biste da učestvujete u ovoj akciji, javite nam se. Imamo dovoljno mjesta u našim prostorijama, ali i srcima, za sve vas i sve one mališane kojima ćemo ovaj put darovati malo praznične radosti.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije