PorodicaPraktična Lola

Napravite same energetske pločice za samo 30 minuta

Između klasične mliječne čokolade i energetske pločice u supermarketima, uvijek je bolje izabrati ovo drugo. Ipak, nije sve s etiketom “zdrava hrana” stvarno zdravo! Većina tih proizvoda prepuna je šećera i aditiva, ali se neko sjetio na sve to da…

Redakcija

Između klasične mliječne čokolade i energetske pločice u supermarketima, uvijek je bolje izabrati ovo drugo. Ipak, nije sve s etiketom “zdrava hrana” stvarno zdravo! Većina tih proizvoda prepuna je šećera i aditiva, ali se neko sjetio na sve to da napiše fitness ili healthy i da nas zavara. Nažalost.

Lola vam donosi super recept kako da same napravite svoje energetske pločice koje su zdrave, bez šećera i jako ukusne, a potrebno vam je manje od pola sata da ih pripremite. Najbolji dio je što vam za njih treba malo vremena, jer će sigurno svi htjeti da ih često pravite.

Potrebni sastojci:

  • 100 grama badema
  • 100 grama lješnjaka
  • 100 grama oraha
  • 50 grama suhe brusnice
  • jedna narandža
  • malo meda.

IMG_1982-vertBademe, lješnjake i orahe usitnite u sjeckalici. Izrendajte koru jedne narandže, a zatim je prepolovite i iscijedite sok od jedne polovine. Na pari otopite med u koji ste prethodno dodali narandžin sok. Lagano miješajte dok ne postane tečno, a zatim sjedinite sa usitnjenim bademima, lješnjacima, orasima i brusnicom te dodajte izrendanu koru narandže. Zagrijte rernu na 150 stepeni i pecite tako gotovu i oblikovanu smjesu 10-15 minuta i obavezno na papiru za pečenje. Ostavite da se ohladi, a zatim stavite u frižider da prenoći. Nama su super ispale, nadamo se da će i vama. PRIJATNO!

IMG_1988

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije