KulturaRadoznala Lola

Simfonija muzike i čarolije na Kastelu

Banjalučki kamerni ženski hor “Banjalučanke”, pod pratnjom dirigenta Mladena Matovića, u utorak je na Kastelu održao koncert za pamćenje. Svjetski dan muzike i prvi dan ljeta nisu mogli biti bolje obilježeni u ovom gradu, jer pozitivna energija je trajala i nakon…

Sara Velaga

Banjalučki kamerni ženski hor “Banjalučanke”, pod pratnjom dirigenta Mladena Matovića, u utorak je na Kastelu održao koncert za pamćenje. Svjetski dan muzike i prvi dan ljeta nisu mogli biti bolje obilježeni u ovom gradu, jer pozitivna energija je trajala i nakon koncerta. Ako ste se ikada pitali kako to zvuči kada desetine žena predvodi jedan muškarac, onda ste odgovor dobili upravo na Kastelu. Zvuči savršeno. Takav sklad i harmonija naveli su Lolu da se u narednom periodu detaljnije pozabavi ovim horom i predstavi vam njihov rad.

?

Ono što su pripremili za mnogobrojnu banjalučku publiku jeste koncert u tri tematske skupine. Prva su bili muzički klasici, nakon čega su nastupile žene iz hora “Sjećanja”. Drugi blok je bio rezervisan za etno muziku i najpoznatije pjesme Balkana. Dok su se pripremali za završnicu, publiku je u neki paralelni univerzum tanga, mistike i raskoša instrumentalizma odveo banjalučki ansambl “Libertango”. A onda je uslijedila završnica sa svjetskim i domaćim hitovima poput Hepi, Farela Vilijamsa i Tempere od Džibonija.

?

Toplo ljetno veče, obasjano zvijezdama. Redovi popunjeni do kraja i energija kakvu nismo odavno osjetili. Čarobna simfonija, rekli bismo. Ovo nije samo ženski kamerni hor, ovo je grupa performera, koji svakim atomom svoga bića dijele ljubav i umjetnost. Čista emocija na tvrđavi Kastel kao uvod u dugo toplo ljeto.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije