Praktična LolaŽivot

Kozmetiko, vrijeme je za ljetno raščišćavanje!

Ljeti izbjegavate tešku garderobu, ali se ne rješavate i teške šminke – e pa Lola vam donosi nekoliko korisnih savjeta, jer vrijeme je da tešku preparativnu i dekorativnu kozmetiku zamijenite laganom, ljetnom. Na listi je pet proizvoda koje trebate staviti na…

Redakcija

Ljeti izbjegavate tešku garderobu, ali se ne rješavate i teške šminke – e pa Lola vam donosi nekoliko korisnih savjeta, jer vrijeme je da tešku preparativnu i dekorativnu kozmetiku zamijenite laganom, ljetnom. Na listi je pet proizvoda koje trebate staviti na stranu i spremiti u ladice do jeseni.


I umivanje može biti pogrešno

Ne podstičite masnu kožu da se dodatno masti i sjaji tako što ćete je “trovati” teškim proizvodima u vidu kremastih sredstava za čišćenje lica. Ljeto je vrijeme hidratacije i laganih proizvoda, kremaste gelove za umivanje i sredstva za čišćenje lica zamijenite pjenom i osvježavajućim tonikom koji odgovara vašem tipu kože. Ne samo da će koža manje da se masti već će i pore lakše da dišu, a samim tim ćete spriječiti njihovo začepljenje i stvaranje komedona i bubuljica.

umivanje

Kreme zimi – serum ljeti

Hidratacija je bitan korak u svakom procesu njegovanja kože, naročito iznutra. Pijte dovoljno tečnosti, samo mazanje nije dovoljno. Nezavisno od toga kakav tip kože imate, svaka od vas može u skladu s tim da pronađe odgovarajući serum za korištenje u vrelim, ljetnim danima. Kreme za njegu lica, dnevne ili noćne, zimi trebaju biti “jače”, jer je u hladnijim danima koža izložena stresu, ali ljeto i visoke temperature zahtijevaju lagane proizvode. Baš kao što je slučaj sa proizvodima za umivanje i čišćenje, potražite nešto što neće da opterećuje vaše pore – potrebni su vam proizvodi koji dozvoljavaju koži da diše.

krema i serum

BB krema je novi puder

Iako ljeto i nije pravo vrijeme za opterećenje kože teškim puderima, mi vam ipak nećemo reći da se prestanete šminkati samo zato što je živa na termometru skočila. Naprotiv, Lola vam nudi alternativno rješenje u vidu BB krema. Lakše su od standardnih pudera, postoje sa jakim prekrivanjem i većina ima zaštitni faktor, a pri tome su manje opterećenje za vašu kožu.

puder bb krema

Kremasto, ali rumenilo

Niko ne voli “brašnjavi” izgled na licu pa tako ni Lola, a to je lako izbjeći ako poslušate savjet – manje je više! Ako puder volite nositi i ljeti, ne razmišljate o prelasku na BB kremu, a ne želite izgledati kao da se niste umivale sedam dana, onda su kremasta rumenila nešto što bi moglo da vam promijeni stavove o šminkanju. Kremasta rumenila su lagana i zbog svoje teksture neće stvoriti fleke, skupljanje u porama i boricama, a daće vašim obrazima boju i sjaj koju želite.

rumenilo i kremasto

Fiksatori šminke su IN

Puderi u kamenu i prahu odličan su način za sve one koji imaju masnu kožu, ali ljeto je i to preskočite. Na policama parfimerija možete pronaći fiksatore za šminku u spreju koji, pored toga što produžavaju vijek trajanja vašeg make up-a, pružaju i mat izgled, a laganiji su za korištenje i manje opterećuju kožu.

puderu prahufiksator

Manje slojeva je i manje brige. Primijenite ove savjete već danas – zahvalićete nam kasnije!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije