LjudiRadoznala Lola

Znate li ko je Marija Gracija Kijuri?

STOP – došao je kraj šuškanju, Dior nakon sedamdeset godina dovodi ženu na mjesto kreativne direktorice! Marija Gracija Kijuri mijenja adresu u Rimu za onu u Parizu. Nakon skoro deset godina, došlo je vrijeme za nešto novo. Iako se o velikom “transferu”…

Redakcija

STOP – došao je kraj šuškanju, Dior nakon sedamdeset godina dovodi ženu na mjesto kreativne direktorice! Marija Gracija Kijuri mijenja adresu u Rimu za onu u Parizu. Nakon skoro deset godina, došlo je vrijeme za nešto novo.

Iako se o velikom “transferu” šuška već mjesecima, obje modne kuće su čekale kraj juna 2016.godine da konačno objave vijest o Marijinom odlasku, odnosno dolasku. Za Mariju kažu da je timski igrač, a ona je to i dokazala svojom tridesetogodišnjom karijerom. Prije dolaska na mjesto kreativne direktorice u Dior, Marija je zajedno sa kolegom Pjerom radila u Fendiju. Ono što je dodatno zanimljivo – njih dvoje po prvi put neće raditi zajedno.

Marija i Pjer1-horz

Marija i Pjer3

Istančani ukus i dugogodišnje iskustvo u modnoj industriji garantuju uspjeh svega što Marija dodirne. Nakon odlaska iz modne kuće Fendi, a po dolasku u Valentino željela je da oživi klasiku, animira kupce i predstavi novog-starog, klasičnog, a modernizovanog Valentina – kolekcijom crvenih sandala za sezonu jesen/zima.
Marija i Pjer4

Valentino haljine na kojima je radila zajedno sa kolegom Pjerom još nikada nisu prošle nezapaženo na crvenim tepisima širom svijeta. Valentino je ono što trebate ako želite da vas primjete. I uvijek je tako. Zahvaljujući njoj.

Maria-Grazia-ca

Ako vas je u bilo kom trenutku iznenadio Valentino sa kopčama i zakovicama, ali ste ipak poželjele par cipela sa visokim potpeticama u duginim bojama – to su Marija i Pjer. Nakon što su lansirali novu liniju cipela sa špicem, tankim kaišićima, u pastelnim bojama sa kontrastom koji daju zakovice, prodaja je skočila za 36%. Nosili ih svi – blogerke, novinarke, manekenke i glumice. Stvoren je novi Valentino simbol. Zahvaljujući Mariji.

rockstud heels

Fendi i Valentino su oživjeli nakon čarolije koju stvaraju Marija i Pjer, a koliko toga može Marija sama, ostaje da se vidi. Da li se ovdje radi o slučaju da iza velike žene, stoji još kreativniji muškarac, čućemo u narednom periodu.

Lola joj želi najveći uspjeh do sada i šalje adresu na koju može da proslijedi primjerke cipela za promociju.

 

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije