LjudiRadoznala Lola

Čudesna žena koja je služila vojsku u Izraelu, sada glumi u Holivudu

Upoznajte Gel Gedot novu Wonder Woman, simbol snage i odlučnosti Kada razmislite o holivudskom načinu života i slavi, vjerovatno pustite uzdah oduševljenja, a možda i zavisti. Međutim, biti glumac defintivno nije lak posao. Biti profesionalac u holivudskoj produkciji znači mnogo…

Maja Mihajlović

Upoznajte Gel Gedot novu Wonder Woman, simbol snage i odlučnosti

Kada razmislite o holivudskom načinu života i slavi, vjerovatno pustite uzdah oduševljenja, a možda i zavisti. Međutim, biti glumac defintivno nije lak posao. Biti profesionalac u holivudskoj produkciji znači mnogo truda, rada, treninga, odricanja i discipline. Reklo bi se da Holivud od jednog glumca traži gotovo sve što se zahtjeva i od jednog profesionalnog vojnika. Izrael i SAD već odavno dobro sarađuju vojno-politički, a ta veza je proširena i na vojno-filmsku, kada su se američka filmska industrija i izraelska vojska sreli u liku glumice Gel Gedot.

she-was-cast-in-the-beautiful-life-a-short-lived-cw-series-about-models-in-new-york-city-ashton-kutcher-served-as-a-producer-on-the-show

Ova zaista sjajna zvijezda novog filma o Betmenu i Supermenu i lice modnih magazina otkrila je po nešto o svom životu, ženama, snazi i Izraelu, zemlji u kojoj je služenje vojske jednako obaveza žena kao i muškaraca.

Glumica je rekla kako je dvogodišnja služba u Izraelskim odbrambenim snagama (IDF) zaista dobro pripremila za showbiz. “Vojska mi nije bila teška. Zapravo, dala mi je odličan trening za Holivud”, rekla je upečatljiva tridesetogodišnjakinja.

iHgcTm0

Gel je služila vojsku u Izraelu sa osamnaest godina, kao i njene sunarodnice

Gel je 2008. godine svojim znanjem o oružju impresionirala reditelja filma Brzi i bijesni, Džastina Lina, a ostavila je kaskadere bez posla, jer je sama izvodila sve vratolomije u filmovima u kojima se pojavljivala.

Inače, iako je vojska obavezna za sve Izraelce starije od 18 godina, ne prihvataju je svi sa oduševljenjem kao Gel.

Bar Rafeli, tridesetogodišnji izraelski model, izazvala je kontroverze 2007. godine, kada je izbjegla služenje u IDF-u. Rafeli je poslije priznala da ne žali što nije služila vojsku, jer se to kasnije uveliko isplatilo. “To je jednostavno tako: slavne osobe imaju drugačije potrebe. Nadam se da je moj slučaj uticao na vojsku da to shvati”, rekla je ova Jevrejka.

Njena sunarodnica potpuno drugačijeg stava u međuvremenu se priprema za vodeću ulogu za Wonder Woman, ostvarenje koje stiže u bioskope naredne godine. Nekadašnja mis Izraela ne krije uzbuđenje što će obući kostim superheroja.

Gal-Gadot-in-Wonder-Woman-wearing-robe

Kao superheroj Gel će zauzeti centralno mjesto u dolezećoj akciji Wonder Woman , koji će se naći u bioskopima u junu 2017. godine

“Ona je krajnji simbol snage. Nikada ni u svojim najluđim snovima nisam mislila da ću dorasti da glumim nekoga ko je toliko uticao na žene kao što je to učinila Wonder Woman.”

Da je ona pravi izbor za tumačenje ove heroine, potvrdila je kada je kao čudesna žena u borbi protiv kriminala stajala rame uz rame s Ben Aflekom i Henri Kavilom, u ostvarenju “Betman protiv Supermena: Pad pravde”, koji je imao premijeru u martu ove godine.

“Bilo mi je je jako važno da pokažem njenu nezavisnost. Ona se ne oslanja ni na jednog muškarca i ona nije tu ni zbog kakve ljubavne priče. Ona nije tu da bi služila bilo kome.”, podijelila je Gel svoje viđenje Wonder Woman.

430085

Već je obukla kostim Wonder Woman u filmu “Betman protiv Supermena: Pad pravde” (Batman vs Superman: Dawn of Justice) zajedno sa Ben Aflekom and Henri Kavilom

Treba istaći da je ovo je veliki trenutak ne samo za Gel, već i za strip i kinematografiju, jer Wonder Woman ima sedamdeset i pet godina dugu istoriju, a tek sada se, napokon, prikazuje na velikom platnu.

Gel je zvijezda i u ovogodišnjem blokbasteru “Kriminalac”, uz Rajana Rejnoldsa i Kevina Kostnera. Tu je ova snažna žena pokazala i svoju nježnu stranu: “Bila je jedna jako teška, dirljiva scena između mog i Kostnerovog lika, u kojoj njih dvoje sruše sve barijere koje su postojale među njima. Bilo je vrlo emotivno. Plakala sam cijeli dan.”

HD-Gal-Gadot-Wallpapers-02

Mis Izraela je prije odlaska u Holivud studirala pravo

U ovom filmu crnokosa ljepotica igra suprugu Rajana Rejnoldsa, a šezdesetogodišnji Kostner glumi opasnog kriminalca u kog su ugrađene vještine, tajne i uspomene mrtvog operativca CIA-e, kako bi završio njegov posao.

Kako se priča završava i šta se nalazilo iza barijera koje su dvoje odlučili spustiti kada se žena ratnica nije mogla pribrati i vratiti u relani svijet cijeli dan, saznajte sami. Eto jednog od dobrih prijedloga šta da gledate, dok čekate da se u bioskopima pojavi Wonder Woman.

A kada je o Gel riječ i njenom privatnom životu, najbolje bi je opisala riječ: snaga. Ona je bila udata za izraelskog biznismena Jaron Varšanoa od 2008. godine, a sada njih dvoje dijele starateljstvo nad trogodišnjom ćerkom Almom.

tpp-criminal3

S Tom Kruzom je 2010. godine glumila u ostvarenju “Vitez i dan” (Knight and Day)

O tom žongliranju između rada i porodičnog života, Gel kaže: “Danas je teško biti žena, jer mi žene moramo biti najbolje supruge, najbolje majke, najbolje radnice, najbolje sve! Ali s druge strane, ja zaista vjerujem da smo snažnije. Mi smo jače, sofisticiranije i možemo postići ono što želimo. To je ono što bih željela da i moja kćerka zna.”

Ako tako kaže Gel, ne treba joj protivrječiti. Nesuđena koreografkinja i pravnica je pronašla svoj put. Jaka, nezavisna, a istovremeno lijepa i osjećajna pa neka neko kaže da nije čudesna. A izgleda da i život za nju piše samo čudesne scenarije. Ili možda ona piše scenarije životu? U svakom slučaju, nekada su lakši, nekada teži, ali nikako obični.

.  

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije