SimpatičnoZabavna Lola

Lovily: 5 stvari koje će vas oduševiti

Trenutak kada me je Lola pozvala da podijelim svoje preporuke sa njenim internet drugarima učinio me veoma srećnom. Istinski vjerujem u kvalitet i značaj ove platforme i u sve ono u šta će ista prerasti, tako da je lijepo biti…

Redakcija

Trenutak kada me je Lola pozvala da podijelim svoje preporuke sa njenim internet drugarima učinio me veoma srećnom. Istinski vjerujem u kvalitet i značaj ove platforme i u sve ono u šta će ista prerasti, tako da je lijepo biti dio takve priče. Priče koja će imati mnogo nastavaka i lijepih trenutaka. I koja će sve to dijeliti sa vama.

Moje ime je Ljiljana i autorka sam bloga Lovily – malog kutka koji je stvoren upravo iz želje da sa što većim brojem ljudi podijelim brojna otkrića na koja naletim. Oduvijek me radovalo i oduševljavalo kada pronađem nešto korisno i zanimljivo, pa onda imam priliku da to preporučim drugima. Ljepše je zajedno uživati u čarima nečega, priznaćete.

Upravo zato se iskreno nadam da će se i vama dopasti moje naredne preporuke. Da će vas nasmijati, oduševiti, da će vas ostaviti zapanjenim ili vas obradovati što i sami već volite nešto od pomenutih stavki i, na kraju, da će vam koristiti na ovaj ili onaj način. Svrstane u 5 kategorija, uvijek različitih, svaka nosi svoju ljepotu, smisao i poruku sa sobom. Uživajte!

 

Video: Filipini

 

Video koji me je očarao i zbog kojeg sam poželjela da idem na Filipine, da odem na neki roadtrip sa ruksakom na leđima i dobrim saputnikom. I video koji mi je omogućio da osjetim skoro sve i preko njega samog, bez da mrdnem dupetom. Džošua ima nevjerovatne filmografske sposobnosti i kvalitete, pa i ne čudi što je baš on bio pozvan da odradi ovaj video i predstavi Filipine kao (između ostalog) sjajnu turističku lokaciju. Hvala mu za ove četiri minute savršenstva. Upalite u HD-u, pogasite svjetla, izvalite se u fotelju i uživajte u Filipinima.

 

 

Muzika: The Last Shadow Puppets

 

Ukoliko volite muziku 60-ih, miks popa i roka, i skroz neobičan vajb – The Last Shadow Puppets je bend koji morate poslušati. Dobro, dajte im šansu i ako ovaj pravac nije vaš prvi izbor, jer svakako postoji šansa da vam se dopadnu. U pitanju je dvojac koji čine Alex Turner, frontmen grupe Arctic Monkeys, i Miles Kane. Prije nekoliko mjeseci izbacili su novi album pod nazivom “Everything You’ve Come to Expect” koji u sebi krije veliki broj muzičkih dragulja. Njihove pjesme su slojevite, zavodljive i samouvjerene. Zrače seksipilom i snažnom emocijom. Izdvajam jednu od svojih favorita – a to je bila baš teška odluka! – a vama preporučujem da osim nje poslušate i Miracle Aligner i Dracula Teeth.

 

 

Knjiga: Koralina, Nil Gejmen

 

Ovomjesečni favorit kada je književnost u pitanju je Nil Gejmen i njegova Koralina. Nil Gejmen je izuzetan pripovjedač i kreator nestvarnih svjetova koji će učiniti da se ponovo osjećate kao dijete i da u svojoj glavi oslikate najnevjerovatnije likove, mjesta i događaje. Za Koralinu kažu da je najbolja bajka još od Alise. Poređenje i ne čudi, s obzirom da priča prati djevojčicu koja voli da istražuje pa tako pronađe vrata koja je odvedu u drugi, paralelni svijet, potpuno isti njenom stvarnom, ali bez duše, sa lošim likovima i velikim prevarama. Očaravajuća priča u kojoj će uživati i klinci i odrasli.

 

Koralina-i-Tajanstveni-Svet-Nil-Gejman_slika_XL_45845481

Veb-sajt: squarelovin.com

Ukoliko vodite neke poslovne Instagram profile, ukoliko ste bloger, ili jednostavno gradite svoju Instagram zajednicu iz nekih drugih razloga, Squarelovin je idealan sajt za vas. Ulogujte se preko Instagram naloga i imaćete pristup svim potrebnim statistikama – od onih o broju pratilaca, komentara, lajkova i slično, do rasporeda istih po satnicama i danima. Sigurno može biti od pomoći da što kvalitetnije odradite Instagram promocije i dođete do većeg broja korisnika.

 

Događaj: Z.E.T. od Šipova

Pitate se o čemu ja to? O festivalu, naravno! I to potpuno novom na našim prostorima, a kojeg zasigurno očekuje još dosta godina rada. Zabava, ekologija i turizam tri su glavna obilježja po kojem je festival i dobio naziv. 3 dana uživanja u prirodi na predivnim Janjskim otocima kod Šipova, uz fenomenalan muzički repertoar koji uključuje Psihomodo Pop, Irie FM, Ritam Nereda, Ničim Izazvan, Babe Barbarela, Tupas Mene i mnoge druge. Kampovanje, priroda, lokacija koja će vas ostaviti bez daha i muzički program koji je sam za sebe itekako vrijedan dolaska. Eto idealne prilike za bijeg i dva-tri dana odmora od ljetne gradske vreve. Vidimo se 15-17. jula!

13516348_1013057195457008_6841801010111080461_n

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije