SimpatičnoZabavna Lola

Cara Dara – Žena čiji je virtuelni muž Jean-Luc Picard

Dajana Šipraga Zlojutro – znate li ko je to? Ako vam kažem da ujutro voli da pije crnu domaću kafu, poslijepodne nes sa šećerom, a uveče hladni nes, opet ništa? Dajana Šipraga Zlojutro, ponosna vlasnica jednog muža, dvoje djece i…

Redakcija

Dajana Šipraga Zlojutro – znate li ko je to? Ako vam kažem da ujutro voli da pije crnu domaću kafu, poslijepodne nes sa šećerom, a uveče hladni nes, opet ništa?

Dajana Šipraga Zlojutro, ponosna vlasnica jednog muža, dvoje djece i tri bicikla. I jednog bloga koji je i povod za današnju priču.

CaraDara1

foto: Jelena Babić

Kad ideš da piješ kafu sa zaposlenom porodičnom terapeutkinjom onda to bude “iz cuga” i samo pitaš šta ima, šta se novo dešava ili ne dešava i već pakuješ stvari da se svaka vrati u svoju kancelariju. Nijedna zaposlena i do grla u obavezama žena vam neće reći kako nema vremena – takve žene uvijek stižu sve. Da, kukaju, broje, pišu na Tviteru, Fejdsbuku, blogu…

Dara je supruga, majka i blogerka – i to ne bilo kakva. Od kako je krenula da piše 2011. godine blogovanje i blog su prolazili kroz različite faze. Na jednom je pisala o mamećim i bebećim problemima, a na drugom o svemu pa je shvatila da sve to može zajedno – CaraDara lajfstajl blogerka koju inspiriše život. Proglašena je 2014. godine najboljom u kategoriji ličnih blogova, 2015. je ušla u Koka Kola blogerski projekat, a onda je postala i jedna od deset oficijelnih blogera na Spark.Me konferenciji koja važi za jednu od najvećih marketing konferencija na području jugoistočne Europe.

O sebi kaže da voli seriju “Alo, alo”, iako joj je “Star Trek” na prvom mjestu, da je bubatorka i, možda i najvažnije, da ne voli biti u centru pažnje, ali često tamo teži. U sekciji “O meni” na njenom blogu napisala je “Radim ustupke”, mi smo pročitale “uštipke”.  Čitajući njene tekstove, brzo shvatite da njena djeca imaju potpuno kul majku, jer je i ona pomalo dijete.

“Moja sreća je što radim od sedam do tri i najčešće muž i ja pokupimo djecu iz vrtića i produžimo dalje na igralište, tako bolje iskoristim dan i slobodno vrijeme, a apsolutno svaki trenutak želim da provedem sa djecom. Vrijeme prolazi da ne stignem sve upratiti, oni tako brzo odrastaju da će već sutra možda biti prekasno za neke trenutke, a koje želim da proživimo zajedno dok su mali” ističe Dara.

CaraDara2

Dara stiže sve. Možda na malo neobičniji način, ali stiže. Kaže da se život mijenja kad dobijete djecu, ali samo onoliko koliko vi to sami dozvolite. Ljudi odrastaju, mijenjaju stavove i prioritete i da nije prirodno imati zacementiran stav o bilo čemu cijeli život.

Svi mi volimo da pišemo za sebe, ali ipak je posebno lijep trenutak kad dobiješ povratnu informaciju u vidu komentara – tek tad shvatiš postojanje i opipljivost tog što radiš.

Ponekad ti komentari ne budu pozitivni, jer ništa u životu nije samo crno ili bijelo. “Trudim se što manje obraćati pažnju na negativne stvari koje me okružuju i živim kako se meni živi, a svi kojima to smeta jednostavno ne trebaju posjećivati blog i trošiti vrijeme na čitanje ili pisanje negativnih komentara”, ističe ona dodajući da je negativnost gubljenje vremena.” Ja ću radije da iskoristim slobodne trenutke da se zabavim sa djecom nego li da napišem nekom nešto loše. Premalo je vremena, a previše obaveza i stvarnih problema da bi se još i sa tim bavila”. Uz smijeh je dodala i to da se njena majka na blog kao nešto ozbiljno osvrnula tek kada je od njega “nešto i zaradila”. Jeste, zaradila je. I novac i nove ljude.

Vratimo se malo na početak. Ako vas opet pitamo znate li ko je Dajana Šipraga Zlojutro i uz to spomenemo i bicikl, hoće li vam biti jasnije? Naravno!

Bicikl vozi od kad zna za sebe, o njemu je pisala i piše, bicikl joj je bio u mislima i nakon početnog šoka kada je saznala da je trudna. Mi je često u Banjaluci srećemo u žutom mantilu, sređenu kao da će je limuzina na posao voziti, ali nasmijanu na svoja dva točka.

Vožnja bicikla je političko djelovanje. Jednom ću sigurno post posvetiti tome a neću pomenuti nijednu političku stranku.

Bicikl nije samo prevozno sredstvo.

Bicikl je način života.

Bicikl je više od bicikla.

Iskrenost je jako skupa, ne vole je svi, a ako pročitate samo jedan tekst na njenom blogu shvatićete da je to Darino bogatstvo i prokletstvo u isto vrijeme. A svaki od njenih tekstova razlog je zašto se mora naći i na Lolinom portalu. Jer će vas svaki inspirisati na nešto. Na šta – zavisi od vas.

A ako vas ni sve ovo što smo vam o Dajani, Cari, Kari, Čari, napisali, nije uvjerilo da počnete da je čitate, donosimo vam top pet njenih izjava s bloga:

  • Tako da kad vam život da limun, nije limunada neophodna. Možete ga zagristi, onako, ljudski i da slažete face i škiljite, a limunadu ćete praviti kad bude vrijeme za to ili nikad, zavisno od ličnih afiniteta i konteksta.
  • Uopšteno govoreći, institucije su se maknule u stranu i novac čuvaju za opstanak na vlasti. Same sebi svrha dok neko drugi obavlja njihov posao.
  • Da li osobe roditeljske nacionalnosti imaju prijatelje? I ako da, ko su ti čudaci i kako im to druženje polazi od ruke?
  • Niko nije dužan da tebi uljepša dan. To je naša sopstvena odgovornost. I dok nije na štetu drugoga sve je ok.
  • Zašto nisam foto model? Jer se ne bih hljeba najela od toga.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije