Praktična LolaŽivot

Nosim odjeću iz bakinog ormara and I’m feeling good

Trendovi, moda, markirana odjeća. Ok, ali može i drugačije. Znate kako? Originalno. Ne kažem da je nemoguće biti drugačiji, čak i kad svi nosite isto, jer svako daje svoj pečat onome što nosi, ali opet. Zar svi moramo sad poderati…

Sara Velaga

Trendovi, moda, markirana odjeća. Ok, ali može i drugačije. Znate kako? Originalno. Ne kažem da je nemoguće biti drugačiji, čak i kad svi nosite isto, jer svako daje svoj pečat onome što nosi, ali opet. Zar svi moramo sad poderati pantalone, obući top majice i praviti pletenice? Ja ne moram i neću. Nije mi nikad bilo drago da ličim na nekoga, nešto i izgledam slično. Uvijek mi je bilo drago da mi kažu kako je nešto na meni posebno. Bilo da se radi o nakitu, odjeći ili načinu na koji to nosim. Najviše volim kada nađem nešto što niko nema.

Zato moj povremeni izlet u bakin ormar postaje omiljena aktivnost svakog ljeta, jer uvijek nađem nešto što zavolim. Odijelo ne čini čovjeka, čovjek čini odijelo. U mojoj porodici neke stvari su se zaista očuvale toliko da ih je nosila moja baka, potom mama, a evo sad i ja. I nisu to neki staromodni komadi koje ni u ludilu ne bih nosila. To su unikati. A danas čak još veći u vremenu uniformisanosti u trendove i brendove.

suknja i majica

Možda sam ja imala sreću da se nas tri, baka, mama i ja, nismo mnogo razlikovale po građi u mladosti. Osim toga, imam sreću što su one shvatile da će to biti dragocjeno i trajno pa su sačuvale za mene, koja to nosim na svoj način. Čak i da se radi o samo jednom detalju, on može upotpuniti kombinaciju i dati joj novi izgled. Ono što od bake nosim jeste i savjet da je uvijek pametno uložiti u dobru torbu i cipele, kao i parfem. Sve ostalo se može naći jeftino, a nositi skupo. Odnosno, treba shvatiti da je majica komad krpe koji, bio on deset ili sto maraka, izgleda prilično slično, a namjena mu je ista. Dajte svoj potpis, nešto što će vas činiti drugačijima. Kao što rekoh, ne mora biti odjeća, može da se radi o marami, komadu nakita, nečemu što vas izdvaja i što je unikatno, simbolično i vama drago. Tako je ogrlica koja je prvenstveno pripadala baki pa mami, našla mjestona mojoj maturi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANačin na koji nosite odjeću, mnogo je važniji od onoga šta nosite. A cijena, po mom mišljenju, nije mjerilo za isti. Samopouzdanje, autentičnost i sklad nešto su što ne izlazi iz mode, a može se naći i u bakinom ormaru. Zavirite i vi. Pa nam pošaljite svoje fotografije u inboks ili na stranicu. Pokažimo svim Lolama šta sve kriju ormari naših baka, mama pa čak i tata i momaka. Boyfriend hlače, široke košulje i duksevi, sigurno mogu poslužiti. Radujemo se idejama. Majica u kojoj sam putovala na ekskurziju upravo je bakina, a često sam je mogla kombinovati i na različite zabave, jer je totalno hipi. Vjerujte, nisu sve bake stereotipni tipovi. Ima ih veoma zabavnih i modno osviješćenih, baš poput moje.

S

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije