DogađajiRadoznala Lola

Lola je tražila hrabrost i kreativnost u oblačenju na Demofestu, a šta je dobila?

Da li se radilo o nedostatku kreativnosti, mašte ili potrebe za inovativnošću, ali naizgled najjedostavniji zadatak postao je najteži. Pronaći drugačije na Demofestu. Bilo šta što bi iskakalo iz mase, ekscentrično, ekstravagantno, nešto što bi pomjerilo granice. Ok, nismo očekivale…

Sara Velaga

Da li se radilo o nedostatku kreativnosti, mašte ili potrebe za inovativnošću, ali naizgled najjedostavniji zadatak postao je najteži. Pronaći drugačije na Demofestu. Bilo šta što bi iskakalo iz mase, ekscentrično, ekstravagantno, nešto što bi pomjerilo granice. Ok, nismo očekivale Lejdi Gagu i kreacije od mesa, ali nismo baš mislile ni da će svi biti u ležernoj varijanti džins i majice. Eventualno košulje zavezane preko struka. (Naravno govoreći o ženama, jer su muškarci, manje-više, uvijek isti). Malo toga je iskakalo iz mase. No dobro, uvijek se može naći neko koga zbog nečega možeš pohvaliti. Makar to bio detalj, osmijeh ili spontanost na fotografiji. Zato smo izdvojili nama najdraže fotografije uz objašnjenje zašto baš one.

DF-finale-0153

Ruksak na leđima, prsluk i traka sa cvijećem u kosi dovoljni su da od jednostavnog i, naizgled, običnog izgleda naprave upečatljivu kombinaciju. Poigravanje bojama nije potrebno, s obzirom na to da je fokus priče upravo na cvijeću u kosi. Lolastično.

petak-takmicarski-deo-0014

Šta god da smo tražili na ovom Demofestu, ova žena je pobijedila. Zaboravite sve o modi, pravilima, stajlingu. Ona je najupečatljivija. Osmijeh na licu, dijete u nosiljci i usklađenost narukvice sa igračkom. Trendi mama, puna energije dovodi svoje dijete na Demofest. Ova slika je svojevrstan aplauz svim roditeljima koji su doveli mališane, kako bi im od malih nogu pokazali kako je biti dio ovakve atmosfere. Lola kaže: Superžena.

DF-finale-0142

Trendi dame, koje su ležerne i urbane. Pokazuju da se može ići u provjerenoj varijanti majice i košulje, ali i eksperimentisati sa bojama koje ćete, posebno, začiniti narukvicama i zanimljivim firzurama. Ovdje je naglasak na energiji, koju su prenosile, jer su uporno plesale, čak i kad ostali nisu.

DF-finale-0172

Kad ste za stolom, to vam daje dovoljno komfora da možete da budete i sređene, jer vas neće masa gurati. Ako pogledate bolje, na stolu ima mnoštvo zanimljivih detalja, zato pohvala i tome, jer ako su to torbice i marame koje bi mogle dodatno začiniti ove kombinacije, onda ovo nije konačni utisak.

DF-finale-0175

Jednostavno, efektno i udobno. Kratki kombinezon ili kratki šorc uvijek su karta na koju se može igrati i ne može pogriješiti. Simpatične, energične i, na određeni način, upečatljive djevojke.

petak-takmicarski-deo-0016

“Kad narastem želim biti Lola”, to bi mogao biti opis ove fotografije, jer su one male inovatorke i trendi djevojčice na festivalu. Boje, detalji, pozitivna energija, kao i praćenje must have festivalskih trendova. Treba malo i odrasle razdrmati i vratiti im dozu razigranosti, koju su kao djeca imali.

petak-takmicarski-deo-0215

Evo primjera kako ležerno, ali i lijepo, može izgledati kombinacija džinsa sa printom. Cvjetni print, duga kosa i blagi make up čine ovu ženu posebnom i upečatljivom. Uopšte se ne mora pretjerivati, kako bi se ostavio utisak.

petak-takmicarski-deo-0214

Boje, hrana i spontanost. Jasno je da se radi o smjeloj ženi 😀 Kombinacija prsluka preko majice, kilta posuđenog od Škota i sjajnog ruksaka. Jedan upečatljiv komad odjeće može dati pečat kompletnom izgledu. Lola kaže: Like.

Bilo je tu još fotografija, naravno. Barem njih desetine koje su mogle biti tu, ali su većinom predstavljale slične kombinacije. Ovo je kratki presjek kako je Demofest izgledao, odnosno šta se moglo vidjeti. Od ležernosti i provjerenih varijanti, sve do upečatljivijih kombinacija sa jednim statement komadom. Naša pobjednica je ipak mama sa najljepšim pratiocem na festivalu. Bebom i osmijehom na licu.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije