LjudiRadoznala Lola

Priča žene koja je obišla preko 200 destinacija i usput zaradila. A možeš i ti.

Radojka je danas majka i supruga, oni koji je dobro poznaju dodali bi i uvijek nasmijana, a svemu tome prethodilo je, kako sama kaže, savršeno iskustvo dugogodišnjeg rada u kompaniji Qatar airways. Rada je izrazila želju da sa Lolama podijeli svoje…

Priredila Brankica Raković

Radojka je danas majka i supruga, oni koji je dobro poznaju dodali bi i uvijek nasmijana, a svemu tome prethodilo je, kako sama kaže, savršeno iskustvo dugogodišnjeg rada u kompaniji Qatar airways. Rada je izrazila želju da sa Lolama podijeli svoje iskustvo i tako ispriča pozitivnu priču o poslu kojim se većina današnjih žena htjela baviti kad su bile djevojčice. Ko zna, možda baš tebe ova priča inspiriše da već sutra dobiješ krila. 

Složićete se da nam je danas svijet bliži nego, recimo, prije pet i više godina, kada smo slušali pojedine srećkoviće kako odlaze na odmor u Tunis ili Egipat te nam pričaju bajke o all inclusive varijantama i svijetu koji su vidjeli, a mi močili noge u Crnoj Gori ili Makarskoj.

Maldivi

Maldivi

Moja želja je bila proputovati cijeli svijet bez ikakvih kreditnih varijanti i sponzorstava, isključivo svojim radom i trudom. Tako sam se odlučila da apliciram za rad u Qatar airways. Iskustvo koje bih svakoj mladoj jedinki željnoj adrenalina, avanture i dobre zarade savjetovala kao kvačicu na bucket listi. Raditi kao stjuardesa ili stjuard je posao koji donosi tone adrenalina, putovanja, novih poznanstava, ali i rad s ljudima iz cijelog svijeta. Upoznavanje drugih kultura, religija, gastronomije, ekonomije, jezika, imena, navika, meni je bila svakodnevna duševna hrana izvan i unutar aviona.

Japan, Nara

Japan, Nara

Osjećaj koji se riječima ne može opisati kada sjednete na jump seat i poletite u sasvim novu avanturu jednog grada, gdje ćete provesti određen broj sati koji će vam biti plaćeni u luksuznim hotelima sa pet zvjezdica širom svijeta. Doručkovati u Dohi, ručati u Londonu i večerati u Madridu je sasvim uobičajena pojava ako se bavite ovim poslom.

Moskva

Moskva

Ako volite avanturu i ako vas trese adrenalin kao mene što je, ovaj posao je kao stvoren za sve vas koje su prošli žmarci dok su ovo čitali. Tokom svoje karijere obišla sam preko 200 različitih destinacija i upoznala ljubav svog života, stekla neraskidiva prijateljstva i bogatstvo koje se mjeri u tonama fotografija i suvenira.

Kineski zid

Kineski zid

Evo i malo matematike kako biste bolje shvatili kako ovo funkcioniše:

  • Smještaj u luksuzno modernom apartmanu i režije (sem interneta i mobilnog) plaća kompanija.
Zanzibar

    Zanzibar

 

  • Prevoz do posla organizuje kompanija
Trening gašenja požara u avionu

Trening gašenja požara u avionu

  • Osnovna plata varira zavisno od vremena koje provedete u kompaniji, ali svakih šest mjeseci se povećava, na osnovnu platu vam se dodaju sati letenja i allowance kada odsijedate u nekom gradu, za doručak, ručak i večeru te na kraju svakog mjeseca iznos na bankovnom računu varira od 2 500 do 3 000 evra, zavisno koliko duge letove imate i koliko dugo ste u kompaniji.
Zabranjeni grad, Peking

Zabranjeni grad, Peking

  • Besplatna godišnja karta i 90% popusta na sve avio karte za destinaciju koju želite
Kalkuta, Indija

Kalkuta, Indija

  • 90% popusta za članove porodice i 15 karata sa 90% popusta za prijatelje
  • 30 dana godišnje za godišnji odmor
Katmandu, Nepal

Katmandu, Nepal

  • Besplatno zdravstveno osiguranje Allianz
  • 20% popusta na sve duty free proizvode

Napredovanje je lako i zagarantovano, tako da ne radite na istoj poziciji godinama, ne morate čak ni da letite stalno, jer kompanija pruža i posao na zemlji. Lično sam iskusila i takav vid zabave, kada sam prešla da radim u odjel za ljudske resurse.

Ako želite karijeru, da proputujete i zaradite, ovaj članak pročitajte i aplicirajte već danas.

Svijet je predivno mjesto, posebno danas u vrijeme kada nas više ni pasoš ne ograničava toliko kao nekada.

Internet u ruke i aplicirajte za kartu oko svijeta. Nećete se pokajati.

na radnom mjestu

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije