PojaveRadoznala Lola

Znate li kako se napijaju djevojčice? Tako što koriste pijani tampon.

Koliko puta se se našli u situaciji da sami sebi kažete da je eto taj novi slučaj, situacija ili nešto treće sve što ste trebali vidjeti u životu i da vas apsolutno više ništa ne može iznenaditi?

Redakcija

Previše, vjerovatno… Da vam dokažemo da glupost i ludost nikad ne spava, donosimo vam najnoviji trend opijanja među mladim djevojkama širom Evrope, a i bliže nam je nego ikad prije – “pijani tampon”.

Šta vam je prva asocijacija kada vam neko spomene “pijani tampon”? Upitnik iznad glave je neizbježan… Da, Lola ga ima već nekoliko dana, jer sa svakim novim, bizarnim trendom se zapitamo – koliko je zaista poremećen sistem vrijednosti kod mladih žena i muškaraca danas?

tampon

Trendovi opijanja alkoholom su prešli sve moguće granice zdravog razuma, a to pokazuje upravo “pijani tampon”, igra koja je iz Evropskih prostranstava stigla i Hrvatsku. Naime, mlade djevojke pokušavaju prikriti konzumaciju alkohola tako što higijenske tampone namijenjene upijanju krvi tokom menstruacije natapaju žestokim alkohonim pićima pa ih takve umeću na mjesto kojem su i namijenjeni. Da, zapetljali smo malo da vam upalimo moždane vijuge – djevojčice i djevojke čiste tampone natapaju žestokim alkoholom i umeću u vaginu da bi izazvale bržu reakciju, odnosno da bi alkohol brže ušao u krv i djelovao na organizam.

Votka u tamponu? U vagini?

Sve i da u životu niste probali kap alkohola, znanje iz osnovne i srednje škole vam nameće ideju oštećenja kože, sluznice, a daljim isparavanjem u samu vaginu i reproduktivne organe i njihovo trajno oštećenje. O novoj pojavi smo se konsultovali i sa Lolinom drugaricom, doktoricom Dević.

“Ja zaista ne znam kuda plovi ovaj brod? Nebrojeno mnogo puta sam svojim pacijenticama naglasila da je i najobičniji gel za tuširanje poguban za vaginalnu floru, ako ga koriste u te svrhe. Vanjski dio ženskog polnog organa je izuzetno osjetljiv i reaguje na svaki podržaj, od britvice pa sve do uskih farmerica koje znaju izazvati iritaciju tog područja. Zamislite, ako materijal može da izazove iritaciju kože, šta tek može votka sa svojih 40% alkohola? Ako gel za tuširanje narušava prirodnu floru i balans vagine, šta tek može da uradi alkohol? O daljim isparavanjima na same jajnike, jajovode i mokraćne kanale je skoro pa suvišno i ukazivati, jer onaj ko ne misli da će alkohol da spali kožu intimne zone, očigledno ne misli ni o tome da isti taj alkohol može da spali unutrašnjost organizma. Trend umetanja tampona punog alkohola u vaginu ne samo da će izazove iritaciju, oštećenje sluzokože, poveća sklonost upalama, smanji dobre bakterije već u konačnici alkoholna isparavanja mogu izazvati oštećenja reproduktivnog sistema i rezultirati sterilitetom”, kaže Dević.

Ovaj trend nije karakterističan samo za djevojke – zabilježeni su slučajevi natopljenih tampona kod dječaka koji su iste umetali u anus, a sa ciljem bržeg opijanja.

Prema iskustvima koje smo pronašle na internetu, djevojke, djevojiče tvrde da je to “sjajno iskustvo, jer ne smrdiš na alkohol, a tako brzo si opijen da ti bude super.” A za zabavu bez potpune opijenosti čule nisu?

Uglavnom, majke, očevi, drugarice i drugovi, informišite se o ovom trendu, pričajte s djevojčicama u svom okruženju, edukacija je pola zdravlja, a u ovom slučaju i pola zdravog razuma.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije