FantastičnoZabavna Lola

Štetosteron: Del Boj iz Vašeg sokaka

Za ovu srijedu, odlučio sam da vam se malo požalim u prvom, a da vam nešto prodam u drugom dijelu teksta. Da vas odmah pri početku upozorim: malo sam ljut, jer me je Lukijan Ivanović odbio za intervju. Ozbiljno, ali…

Štetosteron

Za ovu srijedu, odlučio sam da vam se malo požalim u prvom, a da vam nešto prodam u drugom dijelu teksta. Da vas odmah pri početku upozorim: malo sam ljut, jer me je Lukijan Ivanović odbio za intervju. Ozbiljno, ali o tome nekom drugom prilikom.

Šta radim sa svojim životom?

Kad su dolazili da me mole da pišem ovdje i kad je čitava ženska redakcija klečala i jecala “dođi, treba nam jedna takva muškarčina da nam razigrava strasti i budi požudu u redakciji”, ja sam mislio da je u pitanju portal za pravog lolu i bećara. Bilo mi je drago da je neko konačno odlučio da pokrene “portal za muškarca sa šupljom čarapom”, kako sam mu već (u sebi) tepao.

Shvatio sam da sam se zajebo kada i inače u životu – kada je već bilo kasno. Nakon tri članka sam vidio sam da se tekstovi ne rugaju Men’s healthu, ne veličaju masnu hranu i da tu nema ništa što bih ja čitao. Bulumenta tekstova o nečemu što se zove stajling, recepti za bubuljice, DVA TEKSTA o Božu Vreću.

„Nisam nikad zamišljao novinarski krug pakla ali to mora ličiti na ovo“, govorio sam, opet u sebi. Zatim neka žena koja stavlja smajlije i “Hahahahha” u tekst i otvara se nepoznatim ljudima kao da je internet ispovjedaonica u Velikom Bratu. Ali jebiga PLATA. To me je održalo, sve do…

…The big idea

Među svim tim tekstovima, privukao mi je pažnju jedan poseban. Kapitalac, moglo bi se reći. Evo ga ovdje. LAJFKOUČING! Nakon inicijalne ljutnje i protestnog podizanja obrva, pročitao sam tekst još jednom i shvatio – ove žene, ove heroine dvadeset prvog vijeka, ovi BARJAKTARI onoga što hrabriji ekonomisti zovu „the bullshit market“ su upravo postale moje muze. Pa ja čitav život tražim način da živim lagodno bez mnogo rada. Dale su mi sjajnu ideju. Ne, ne, ne postajem lajfkouč, to mi je ipak malo ljigavo, ali svejedno želim da zarađujem na nestabilnim budalama kao i one. Zato vam danas predstavljam – „Štetosteron webshop!“

Moj biznis plan i moje buduće materijalno blagostanje imaju svoje temelje u dvije neosporne činjenice:

Pod jedan, svi na svijetu žele da budu kul i prihvaćeni. Pod dva, ljudi su budale i kupiće bilo šta što im „prodaje priču“. Uzmimo Herbalajf kao primjer. Zadnji put kada sam vidio da prašak ima takav placebo efekat na masu je bio neke 2007. kada je Stevo Vena mrvio andol i prodavao ga glupanima pod „čisti kolumbijski“ na nekoj žurci.

Posebna ponuda, pozovi još danas

Uložio sam čitavo jedno poslijepodne u sklapanje ponude. Pošto smo radnju tek otvorili, ovdje ću da navedem samo nekoliko artikala koje ćete obožavati.

Starbucks papirne čaše. Kupujući ovaj proizvod, Vi ne kupujete samo čašu, Vi kupujete jedan sasvim novi život. High-Quality-Ceramic-Mug-Coffee-Mug-White-Large-Starbucks-Cups-and-Mugs-With-Cover-LidKupujete trčanje iz metroa na posao u veliku i modernu firmu gdje radite u „dinamičnom okruženju“ i imate lejzi begove po kancelariji. Vi ste jebeni rok – star u svom poslu. Vi nosite laptop i gledate na sat dok hodate ulicom i pijete „kafu za ponijeti“ iz ove Starbucksove papirne čaše, jer ste uvijek u žurbi. Nema veze što je metro ustvari prigradska “dvica” iz Trna, a što je opisana firma u najboljem slučaju Poreska uprava gdje radite 4 godine na ugovore od po 2 mjeseca.

Ne volite i ne želite da čitate knjige, a treba Vam svježih naslova za fotografije na instagramu?! Nikakav problem, tu je naš revolucionarni proizvod: Lažna knjiga. Pogledajte: ima pravi omot (primjer: „Alhemičar“ Paola Koelja) ali kada otvorite prvu stranicu – SVI LISTOVI SU PRAZNI, baš kao Vaš život! Savršeno za fotografije Vas kako čitate na prozoru u debelom babinom džemperu, sa šoljom čaja u ruci.

Letak „Ateista“. Mini priručnik sa nekoliko osnovnih fraza koje će Vam pomoći da brzo i jednostavno počnete govoriti drugima da ste ateista. Religija je opijum za narod, upamtite, vi ste bolji od toga.

Narukvica „Bio/bila sam na festivalu“. Primjetili ste ljubomorne poglede i kolutanje očima drugih kada vide rfid3narukvicu sa Egzita na ruci Vašeg prijatelja, iako je Egzit završen prije sedam dana? I Vi sada možete kupiti tuđu zavist, po promotivnoj cijeni. Na narukvici ne piše ništa ali je dovoljno fluoroscentna, svi će odmah prevrnuti očima i pomisliti kako ste bolji od njih jer ste bili na festivalu. Nema veze što nemate para ili interesovanja da posjećujete festivale, jako je važno da drugi misle suprotno.

Kontakt

Eto, drage moje i dragi moji, bio je to asortiman „Štetosteron webshopa“, ukratko. Naravno, imamo još mnogo toga u ponudi, kao naprimjer volan od Mercedesa za slikanje Vašeg najnovijeg manikira na njemu ili slike pasoša sa puno pečata uz koje dobijete i stare avionske karte (naći na webshopu pod kategorijom „Instagram“). Takođe, vršimo usluge fotomontiranja Vas u bilo koji šoping centar u Zagrebu.

Obavezno ovo podijelite sa svojim prijateljima, a ukoliko želite da nešto pazarite ili možda imate neku sugestiju, na raspolaganju Vam stojim 24/5 na [email protected] i na 091/723-UBIJ-SE-23.

Ćaos!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije