LjudiRadoznala Lola

Prvi put kod astrologa – Vjerujete li zvijezdama?

Astrologija se bavi proučavanjem položaja i kretanja nebeskih tijela te njihovom uticaju na čovjeka. Nije naučno utemeljena, ne poznaje sudbinu kao što joj se često pripisuje i izrađuje se prema tačno određenom vremenu i geografskom položaju, a tumači na osnovu sinteze četiri…

Redakcija

Astrologija se bavi proučavanjem položaja i kretanja nebeskih tijela te njihovom uticaju na čovjeka. Nije naučno utemeljena, ne poznaje sudbinu kao što joj se često pripisuje i izrađuje se prema tačno određenom vremenu i geografskom položaju, a tumači na osnovu sinteze četiri osnovna elementa: planete i njihov položaj, dvanaest znakova zodijaka, dvanaest astroloških kuća koje predstavljaju različita polja života i aspekata, odnosno udaljenosti između planeta.

astrologija

Natalna karta je osnovni podatak pomoću kojeg iskusan astrolog može pročitati vašu “sudbinu”. U svijetu astrologije, to je rodni list koji se ispisuje u trenutku rođenja i koji vas prati kroz cijeli život – šta god da se događalo s vama i kakve god odluke da ste donosili, sve je donekle zavisilo od toga šta je zapisano u natalnoj karti. Ako želite tehnički ispravan opis, onda je natalna karta grafikon koji pokazuje položaj svih astrološki relevantnih faktora u trenutku kad ste rođeni. Tu su ucrtani položaji planeta Sunčevog sistema, polja horoskopa i položaj astroloških sazvježđa. Zapisan je podznak i ostali elementi koji govore o vama kao ličnosti. Natalnu kartu ne možete prevariti, izmijeniti ili ignorisati, jer ona govori o vašoj energiji. Slika koju su na nebu stvorile planete u trenutku vašeg rođenja je astrološki otisak prsta. Natalna karta ne može da stopostotno kaže šta će da vam se desi – odluka je samo vaša! Gledajte na natalnu kartu kao glavni put na koji se uključujete različitim putićima i stazama, a birate ih same.


Moj prvi susret sa “čitanjem” natalne karte se desio 2014. godine kada mi je drugarica koja se tim bavi amaterski ispričala neke stvari koje nikako nije mogla da zna, jer joj nikad nisam ni rekla. Dosta je ispričala o mojim emocijama i odnosu prema drugim ljudima, ali posebno zanimljiv trenutak je bio kad je spomenula putovanje. “Negdje u blizini, prema ovom što vidim moguće neka od komšijskih država”, tačno se sjećam izgovorene rečenice zbog koje sam i mislila da sve to što priča nema smisla i da izmišlja. Dva mjeseca kasnije, sjedim u Sarajevu, pijem kafu i listam Fejsbuk na kom mi iskače promo ponuda sa aerodroma u Banjaluci, a za Beograd. Zovem drugaricu koju prije toga nisam vidjela godinama i pitam ima li planove, jer ja bih došla. Svako tumači onako kako želi, ali meni to putovanje, ma koliko se činilo nebitno, nije bilo u planu!

natalna karta

U julu 2015. godine, a zahvaljujući popularnoj grupi na već spomenutom Fejsbuku gdje možete da ponudite ili pronađete prevoz, upoznam djevojku čiji suprug je asistent na mom fakultetu, a već deset godina se aktivno bavi astrologijom i tumačenjem natalnih karata. Koliko je uopšte mali svijet?

U novembru iste godine odlučim otići i provjeriti koliko je zaista dobar u tom što radi. Kritični period, izgledalo je kao da mi se svijet ruši i ništa ne ide kako sam zamislila. Kružni grafikon, iscrtan, ispisan, mnogo toga podvučeno. Odlučila sam da najbolja drugarica bude prisutna, poznaje me bolje nego što poznajem samu sebe – blizančica koja je uvijek i svakom loncu poklopac ostala je bez teksta. Čovjek je pričao o događajima, ljudima i stvarima koje niko osim mene nije mogao da zna. O karakteru, ponašanju, načinu na koji donosim odluke i izbjegavam neugodne situacije. Pričao je i pričao, a ja sam samo slušala. Da, možda vam sve ovo zvuči malo apstraktno pa da vas barem na trenutak pokušam uvjeriti da barem pružite šansu astrologiji – u novembru 2015. godine mi je predvidio kraj veze u kojoj sam se tad nalazila, obnovu starih prijateljskih odnosa, tri oštećenja automobila i finansijsku krizu u smislu zaduženja koje će da me muči prvih šest mjeseci 2016. godine. Krajem novembra puca veza u kojoj sam bila, odlazim na kraće putovanje gdje mi se dešava lom i propast amortizera, nedugo nakon toga se desi manja saobraćajna nesreća u kojoj oštetim prednji dio automobila, a kasnije tu situaciju dodatno “popravim”, samo ovaj put je u pitanju zadnji dio i dosadni graničnik koji se ne vidi baš najbolje kad voziš u rikverc. Znate li ko se zadužio početkom 2016. godine i koga to finansijski sputava već sedam mjeseci? Da, da – mene. A znate li ko će da taj dug riješi do septembra 2016. godine? Da, opet ja.

Rođendan mi je bio u junu i opet sam otišla na dnevnu dozu astrološke kafe – smiješi mi se put u Ameriku, a ja prije mjesec dana dobila obavještenje o zaprimljenim dokumentima na Univerzitet u Pensilvaniji čiji bi student trebala biti upravo od sljedeće kalendarske godine i, ako je za vjerovati tumačenju i onom što natalna karta kaže, početkom sljedeće godine zvone neka svadbena zvona. Nemojte mi vjerovati na riječ, preporučujem da ipak probate i uvjerite se same, a i redovno pratite Lolu da vidite da li se ostvaruje ovo što sam vam otkrila.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije