SimpatičnoZabavna Lola

Lolina plejlista za slomljena srca

Ljubav ima rok trajanja? Možda i dalje traje, ali vas različite okolnosti navedu da prekinete vezu u kojoj ste imali sve, a opet ništa. Ma koliko snažne, uporne i hrabre bile, žene smo koje plaču. Koje trebaju vrijeme da odboluju…

Sara Velaga

Ljubav ima rok trajanja? Možda i dalje traje, ali vas različite okolnosti navedu da prekinete vezu u kojoj ste imali sve, a opet ništa. Ma koliko snažne, uporne i hrabre bile, žene smo koje plaču. Koje trebaju vrijeme da odboluju nekoga ko im je značio. Bilo da se radilo o bračnoj ili partnerskoj vezi, kraj označava gubitak sa kojim se nije jednostavno nositi.

 

Sia – “Elastic heart”

Ova žena je čista magija, jer svojim glasom zaista prenosi emociju. Njeno emotivno trganje u pjesmama, ne samo u ovoj, rasprši vašu dušu na sitne djeliće, ali vam da snagu i nadu da možete izdržati. Vaše srce je elastično, vaša borba dobijena, jer se možete oporaviti.

 

Massimo – “Gdje smo sad”

Massimo je lijek za slomljeno srce, iako ćete vjerovatno plakati slušajući ga. On je taj koji će vam pokazati kako da “nakon toliko godina” povučete crtu i zapitate se gdje ste sad. Ujedno će postaviti pitanje samoće u odnosima koja je mnogo gora od toga da budete ostavljeni ili ostavite. Ako ste sami u odnosu, koji se zove veza ili brak, to je agonija koju umotavate u celofan zablude.

 

Sam Smith – “I’m not the only one”

Prevareni ste, saznali ste za to ili vam je on jednostavno rekao. Niste bili jedina osoba u njegovom životu. Međutim, skupili ste snage i pogledali tog čovjeka u oči, znajući da vas laže i vi znate istinu. Ova pjesma slavi veličinu svakoga ko se suoči sa prevarom, skupi svoje djeliće srca i zaboravi ponos, jer nekad i ostane u vezi praveći se da je sve u redu. To je ipak emotivni prekid, čak i ako fizički ostajete zajedno.

 

Kiki Lesendrić i Piloti – “Zaboravljeni”

https://www.youtube.com/watch?v=x9allEFomFk

Provjereno tvrdim da se na ovu pjesmu plače. Ali to vas oslobađa i daje vam novu snagu i energiju, jer vam pjesma poruči: “Sanjam, Bog nas prokleo. Sve nam dao, a sreću nam je uzeo.” Svi razlozi svijeta postanu mali, jer se u vama rodi nada da je razlog vašeg prekida mnogo veći od vas i da niste mogli uticati na to. A to pomaže prilikom svakog sjećanja na prekid.

 

Johnny Cash – “Hurt”

Ovo je jedna od pjesama uz koju mnogi prolaze svoje prekide. Podsjeća vas na značaj suočavanja sa emocijama, jer bol je možda najstvarniji i najrealniji u našem životu.

I hurt myself today
To see if I still feel
I focus on the pain
The only thing that’s real

Gotye – “Somebody that I used to know”

Sada je to osoba koju ste samo poznavali, jer ne prepoznajete više novonastalu verziju onoga šta je postala. Prisjetite se svih trenutaka kada ste bili srećni zajedno i maštali o stvarima, obećavali ono što nećete moći ispuniti. A sada ste samo poznanici.

 

Damien Rice – “9 crimes”

Kultna pjesma svih nas, koji plačemo uz ovu pjesmu. Melanholija, tuga i samoća. Dozvoljeno vam je da budete ranjive, jer treba vremena da nekoga prebolite. Pojačajte je i osjetite sve emocije, od sreće do tuge i žaljenja.

 

Lana Del Rey – “Born to die”

Možda ste vi u startu bili predodređeni na prekid, baš kao što su svi ljudi predodređeni da umru. Lana Del Rej nosi sa sobom tu emociju, koja je pomalo teška, mračna, ali i umirujuća. Zato, sa bilo kojom njenom pjesmom, ne možete pogriješiti, jer ona vas vodi u svoj svijet mistike.

 

Adele – “Send my love”

Ako tražimo pjesmu za prekid ove godine, to je definitivo ova. Adel sa svakom svojom pjesmom daje životne lekcije, jer ih je žena na svojoj koži naučila. Kao uostalom i svaka od nas. Najveća veličina čovjeka jeste kada odlučiti oprostiti, pustiti i poželjeti sreću svom bivšem. U novoj vezi, životu i ljubavi.

 

Beyonce – “Sorry”

A onda vam kraljica B dođe na kraju i kaže: “Žao mi je. Nije mi žao”. Vi ste pobijedile, a on se osjeća jadno. Ova pjesma nije tipična koju ćete slušati u fazi prekida, jer nema oznaku “srceparajućeg”, ali zato ima oznaku empowerment, jer nakon slušanja shvatate da možete krenuti dalje.

Našu plejlistu možete pogledati na linku. Vjerujemo da su sve liste individualno drugačije, jer svako se sa prekidom nosi na svoj način. A ne postoji pogrešan način. Bez obzira na razloge prekida, dužinu veze i emocije koje imate, shvatite da je prekid sastavni dio života. Kako ljubavni, tako i svaki drugi. Nosite se s njim stoički.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije