DogađajiRadoznala Lola

Bliže se izbori, a koga bi ti izabrala za novog tajnog agenta?

Bond. Džejms Bond. Koliko li je samo muškaraca, a bogami i žena, sanjalo da ovako odgovori na pitanje: “Kako se zoveš?” Ipak, tako malo je onih koji su dobili priliku da izgovore čuvene riječi, neraskidivo povezane sa identitetom agenta 007,…

Priredila Maja Mihajlović

Bond. Džejms Bond.

Koliko li je samo muškaraca, a bogami i žena, sanjalo da ovako odgovori na pitanje: “Kako se zoveš?” Ipak, tako malo je onih koji su dobili priliku da izgovore čuvene riječi, neraskidivo povezane sa identitetom agenta 007, koji trenutno nosi lice Danijela Krejga.

Ali, po svemu sudeći, ne zadugo. Njegove izjave govore da je došlo vrijeme da se razmišlja o novom otjelotvorenju operativca tajne službe. A ko bi to mogao da zauzme Bondovski prijesto? Pronašli smo neka imena dobrovoljaca, kao i šanse od jedne do pet čaša martinija da baš oni preuzmu tron.

 

Idris Elba

Godine: četrdeset i tri

Šanse da postane Džejms Bond: ? ? ?

idris

Ko god je gledao makar jednu epizodu “Lutera” vrlo dobro zna o kakvom glumcu i kavim Bondovskim vibracijama govorimo. Pitanje koje se ovdje nameće je da li će Holivud biti u stanju da zanemari rasne stereotipe i odabere crnog agenta po prvi put. To bi bila odluka koja bi se sigurno isplatila, jer Idris je prosto rođen za ovu ulogu.

Glumac je ipak nedavno izjavio da više ne želi da priča o mogućoj 007 tituli i debatama na temu rasizma: “Počelo je da djeluje da vodim neku kampanju, a to nije tačno. Vjerovatno sam postao najslavniji Bond, iako ga nisam nikad glumio.”

 

Tom Hidlston

Godine: trideset i pet

Šanse da postane Džejms Bond: ? ? ? ?

tomhid

Zahvaljujući svojoj prilično bondastičastoj ulozi u “Noćnom čuvaru”, Tom djeluje kao savršen novi stari lik vječnog agenta. Iako neki tvrde da je njegova mističnost nestala ulaskom u vezu sa pjevačicom Tejlor Svift, ne bismo se složile.

A, usput, Tom je baš kao i Bond pohađao Iton, berkširsku školu koju je osnovao kralj Henri Šesti. Ipak, sam Tom i nije toliko oduševljen idejom preuzimenjem Bondovog lika koliko njegovi obožavatelji: “Ne vjerujem da će se to desiti. Drago mi je zbog tolikog entuzijazma, ali o svemu znam isto koliko i vi”, izjavio je glumac.

 

Džejms Norton

Godine: trideset

Šanse da postane Džejms Bond: ? ? ? ??

jamesnorton

Iako Džejms Norton još uvijek nije “upao” u centar holivudske pažnje i nema status zvijezde među zvijezdama, “Srećna dolina” reći će dovoljno o njemu i pokazati vam da je savršen kandidat za broj 007. Vibracije koje šalje, kao i neka tajanstvena zatvorenost, daju mu prednost na ovom terenu.

A, uz to, igranje tajnog agenta kojeg sve žene obožavaju bilo bi mačiji kašalj za njega, jer je već sada u sličnoj poziciji: “Objektivizacija je nešto kroz šta su žene prolazile toliko dugo pa sad djeluje kao ispravno da se situacija preokrenula”, rekao je Džejms.

 

Džejmi Bel

Godine: trideset

Šanse da postane Džejms Bond:??????

jamie bell

Sjećate li se Bili Eliota? Želio je da postane plesač, a onda je porastao i postao kandidat za Džejms Bonda. Možda mlad za slavnu ulogu, ali svojom glumom je dokazao sve što se ima dokazati. Nije nikakvo čudo da je producentkinja filma o tajnom agentu, Barbara Brokoli, razgovorala s njim odmah nakon saradnje na filmu “Filmske zvijezde ne umiru.”

 

Ejdan Tarner

Godine: trideset i tri

Šanse da postane Džejms Bond:??????

turner

Niste čuli za Ejdana Tarnera? Sve u redu, ništa neobično. Nekako smo više vezani za Holivud nego za BBC, na kom ovaj glumac trenutno “razbija”. A sve ono što je tamo pokazao, u seriji “Poldark” i adaptaciji djela Agate Kristi  “Deset malih crnaca” (And Then There Were None) govorion je taj. U slučaju da ga odaberu za film, Ejdan bi imao nevolja oko rasporeda snimanja serije, ali ako ga Bondovi moćnici odaberu, ne treba brinuti da ne mogu pucnuti prstima i preurediti svaki raspored kako požele.

 

Tom Hardi

Godine: trideset i osam

Šanse da postane Džejms Bond:???

tomhardi

Ako razmislite o njegovoj ulozi u Pobješnjelom Maksu“,  jasno je zašto toliko ljudi očekuje da baš njega vidi u Bondovom odijelu. Ipak, da li će glumac nominovan za Oskara, na vrhuncu svoje karijere, željeti da uskoči na Krejgovo mjesto u jednoj tipičnoj ulozi? Pa, to djeluje manje realistično. 

 

Demijen Luis

Godine: četrdeset i pet

Šanse da postane Džejms Bond:??

dlewis

Demijen je jedan od onih koji baš, baš žele ovu ulogu, ali i pored fantastično odrađene “Domovine”, čini se da producenti nisu zainteresovani. Sam Demijen se šalio na svoj račun, govorivši da je slao razglednice sa ljetovanja i slike svojih trbušnjaka iz teretane gospođi Brokoli, ali da nije dobio povratni poziv. Stisnite palčeve. A nama je sad tačno nekako žao riđokosog glumca.

 

Džilijen Anderson

Godine: četrdeset i sedam

Šanse da postane Džejms Bond: ?

gillian-anderson_sc_768x1024

Ova mala, tužna, usamljena čašica martinija čini i nas jednako tužnima, jer iako bi Džilijen bila fantastična 007 agentica, producenti je najvjerovatnije neće ni razmatrati zbog tog maleckog problema zvanog seksizam. Ali, nebitno, Džilijen je carica bez obzira na Bondovsku krunu.

 

A mi svakako ne možemo da se odlučimo ko bi bio najbolji, najpoznatiji, tajni agent. Iako bismo obično, u svakom momentu, odabrali Toma Hidlsotna, koji bi lagodno bio “taj” za devedeset i devet posto uloga, izbor je, ovaj put, prilično težak.

Sreća, neke izbore možemo prepustiti drugima.

Izvor fotografija: IMDB,

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije