DogađajiRadoznala Lola

Kako da se pripremite za početak školske godine? DRIP će vam pomoći!

Bliži se početak školske godine. On vas asocira na radost spremanja vaše djece u školu, ali isto tako i na stres koji ćete proživjeti. Kako bi ostali samo pozitivni efekti ovog sjajnog događaja za djecu, ali i Vas, Udruženje građana…

Sara Velaga

Bliži se početak školske godine. On vas asocira na radost spremanja vaše djece u školu, ali isto tako i na stres koji ćete proživjeti. Kako bi ostali samo pozitivni efekti ovog sjajnog događaja za djecu, ali i Vas, Udruženje građana DRIP organizuje radionicu „Priprema roditelja za polazak djeteta u prvi razred“, koja će se održati 25. avgusta u periodu od 18:30 do 21:30 časova u Predškolskoj ustanovi „Sreća“ u Banjaluci. Radionicu će voditi Dragana Momić, pedagog i Dubravka Vujnović Božić, psiholog. Voditeljke radionice odgovoriće na mnoga pitanja koja zanimaju roditelje koji spremaju mališane u prvi razred.

Neke od tema o kojima će se razgovarati sa roditeljima su:

– kako zaista pomoći djetetu da polazak u školu i ulazak u svijet obaveza doživi i proživi na najbolji mogući način?

– šta je to što vi, kao roditelji, možete učiniti da vaše dijete septembar dočeka spremno?

– šta još treba da ga naučite?

– kako da mu objasnite šta se u školi od njega očekuje?

– koje navike dijete treba usvojiti prije polaska u školu?

– kako vaš stav prema obrazovnom sistemu utiče na vaše dijete?

– šta zapravo znače “testiranja” koja se obavljaju na upisu u školu?

– vaše dijete ima specifične navike i odnos prema drugima, kako da mu pomognete da se uklopi?

girl with momVoditeljke radionice će odgovoriti i na sve ostale dileme koje zanimaju roditelje, a više informacija o radionici možete naći na Facebook stranici Udruženja i na broj telefona 065/ 618 – 735.

Podsjećamo da se Udruženje građana DRIP – Djeca, roditelji i porodilje – bavi reproduktivnim pravima i reproduktivnim zdravljem žena u Banjaluci, Republici Srpskoj, BiH. DRIP je udruženje građana/ki čiji je cilj, između ostalog, zaštita interesa i prava roditelja i djece, u prvom redu beba i trudnica/porodilja. DRIP se zalaže za bolja porodilišta, pružanje podrške ženama u periodu trudnoće i nakon porođaja, rješavanje mnogobrojnih problema sa kojima se porodice susreću u tom periodu, a koji su vezani za zdravstvenu zaštitu, administrativne procedure, brigu o bebama, podršku i edukaciju roditelja.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije