LjudiRadoznala Lola

Šta je Kim Kardašijan htjela da kaže?

Kim Kardašijan opet priča o svom nefeminizmu. Da, da, puna su joj usta izjava kako ona nije feministikinja i ne shvata zašto je neko uopšte vidi kao takvu. Ni manje ni više već je napisala i cijeli jedan tekst posvećen…

Priredila Redakcija

Kim Kardašijan opet priča o svom nefeminizmu. Da, da, puna su joj usta izjava kako ona nije feministikinja i ne shvata zašto je neko uopšte vidi kao takvu. Ni manje ni više već je napisala i cijeli jedan tekst posvećen upravo toj temi. Kim je odlučila da nam svima prvo predstavi šta je to feminizam, da bi što bolje mogla da objasni zašto nije feministikinja.

Za mene je feminizam zagovaranje slobode i jednakosti za sve ljude, bez obzira na pol. Feminizam je pokret za sve one koji vjeruju da muškarci i žene treba da imaju potpuno jednaka prava i obaveze, bez predrasuda.

Dalje kroz tekst objašnjava kako ona vjeruje u jednakost i podržava društvo u kojem su svi jednaki, ali i dalje to ne znači da je feministkinja.

Kim1

Da, ja želim takav svijet. Želim svijet jednakosti i bez predrasuda i želim raditi na osnaživanju žena, jačanju njihove slike u društvu. Da, vjerovatno me izjednačavate sa feministkinjom, jer radim i zarađujem svoj novac, osjećam se ugodno u svom tijelu i ohrabrujem žene da budu ono što zaista jesu.

Imaju li njeni argumenti ikakvog smisla?

Zašto volimo etikete? Zašto ih stavljamo na sve? Republikanac ili Demokrata, biseksualac, siromašan, kriminalac, majka, feministikinja…

Svojski se potrudila da objasni da je sve to etiketiranje koje ne voli. Ne voli i ne želi da je stavljanje u okvire bilo čega definiše kao ličnost?!

On, ona, gej, hetero, crni ili bijeli – borba za jednakost treba da bude i ostane upravo to – jednakost, bez obzira na sve.

Nažalost, Kardašijan kao da ne shvata da je feminizam sve to – jednakost! Izjave u kojima se referiše na to da su sva ljudska bića ista i sa istim pravima, potvrđuje sebe kao feministikinju, ali zašto ne želi da se karakteriše kao takva, nikom nije jasno?!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije