VauZabavna Lola

Lijepe žene širom svijeta u Atlasu ljepote

Mihaela Noroc je tridesetogodišnjakinja iz Rumunije koja je odlučila da napusti posao i životnu ušteđevinu uložiti u projekat koji je nazvala Atlas ljepote. Mihaela već tri godine putuje širom svijeta i fotografiše različite žene na koje naiđe. Kaže kako je…

Redakcija

Mihaela Noroc je tridesetogodišnjakinja iz Rumunije koja je odlučila da napusti posao i životnu ušteđevinu uložiti u projekat koji je nazvala Atlas ljepote. Mihaela već tri godine putuje širom svijeta i fotografiše različite žene na koje naiđe. Kaže kako je cilj njenog putovanja da pokaže koliko su lijepe žene širom svijeta, bez obzira na boju kože, etničku pripadnost ili koliko novca imaju u džepu. U najtežim trenucima, Mihaela je pokrenula i online prodaju svog atlasa, a sve s ciljem da prikupi novac koji joj je potreban na putovanjima i uloži ga u otkrivanje novih svjetova i ljepota.

Uvijek ističe kako je svaka žena lijepa na svoj način i da se ona samo trudi ‘uhvatiti’ trenutak i opisati fotografijom ono što ne zna riječima.

I zaista, ne postoji univerzalna ljepota, jer je svaka žena lijepa na neki svoj, poseban način. Lijepa si i sa šminkom i bez nje, sa viškom ili manjkom kilograma, lijepa si ujutro kad se probudiš i uveče kad se spremaš za spavanje, a za inspiraciju pročitajte i jedan od Lolinih tekstova na tu temu.

Ljepota leži u posebnostima svake od vas i to je ono što ovu planetu čini posebnom – nisu svi isti. Lola je samo za vas izabrala nekoliko fotografija žena širom svijeta, a koje je zabilježio objektiv Mihaelinog fotoaparata.

Mihaela, Lola te poziva da što prije posjetiš Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru… I mi imamo lijepe, vrijedne i hrabre žene i jedva čekamo da te upoznamo s njima.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije