SimpatičnoZabavna Lola

Lovily kod Lole u gostima: 5 stvari koje će vas oduševiti

Teško da bih svojih prethodnih 20 dana mogla sumirati u nekoliko rečenica. Toliko se toga izdešavalo na svim životnim nivoima da ne umijem da to riječima opišem i prenesem. I kome god pričam, uglavnom se zapetljam i stigne me bujica…

Ljiljana Šipragić

Teško da bih svojih prethodnih 20 dana mogla sumirati u nekoliko rečenica. Toliko se toga izdešavalo na svim životnim nivoima da ne umijem da to riječima opišem i prenesem. I kome god pričam, uglavnom se zapetljam i stigne me bujica emocija. Usljed svega toga i brojnih tehničkih problema, Lovily preporuke su izostale prethodnih nekoliko nedjelja. Nadam se da ne zamjerite. A svakako ću se potruditi da to nadoknadim super stvarima koje sam spremila za ovaj i naredni tekst. Uživajte!

 

Časopis: Talas

 13781966_630752420417827_5524292143698888994_n

Za sam početak nešto sasvim novo, zanimljivo, kvalitetno i vrijedno vaše pažnje – časopis „Talas“. Na svom blogu sam ga opisala kao „talas koji će vas natjerati da zaronite dublje“, ali ne u okean, već u svijet stvaralaštva, jer ovaj naš „Talas“ se upravo time bavi – stvaranjem, strašću, ljubavlju i napornim radom. Kreiran od grupe entuzijasta, našao se u mojim rukama kao dokaz prkosa, snage, hrabrosti, kvaliteta i ljepote u bivanju drugačiji. Jer baš takav je sadržaja ovog „nezavisnog magazina“ koji je nastao uz minimalizovane resurse a maksimalizovanu vjeru u njegov uspjeh. Od srca preporučujem da što prije zavirite u ove pažljivo kreirane stranice. Intervju, Meridijani, Moderni Vavilon, Gutenbergova galaksija i Blistavi um samo su neke od fenomenalnih kategorija koje će „Talas“ ubuduće njegovati i ispunjavati. Od sjajne izrade i dizajna, preko visokokvalitetnog sadržaja i tema o kojima se piše bez dlake na jeziku, pa sve do načina dostavljanja svega toga čitaocima – ovaj časopis zaslužuje naklon do poda i podršku svakoga od nas. Svakoga ko se bavi stvaralaštvom ili uživa u bilo kom obliku istog, i svakoga ko vjeruje u opstanak kulture, umjetnosti, pisane riječi i drugih životnih vrijednosti. Zapratite ih na Facebook-u (ovdje) za sve informacije o narednim brojevima i novotarijama, a tamo možete dobiti i podatke o tome gdje nabaviti prvi broj časopisa koji je hrabro izašao iz štamparije u vrijeme kada svi bježe u online carstvo.

 

Veb-sajt: thriftbooks.com

Screen Shot 2016-08-28 at 2.41.08 PM

A sada – otkriće godine! Da li znate da postoji veb-sajt na kojem možete nabaviti skoro sve knjige na svijetu polovne i sa znatno manjim cijenama? Da, baš tako. Zove se Thrift Books, sjajno je organizovan i radi dostavu svuda u svijetu, pa tako i na Balkan. Najvažnija prednost Thriftbooks-a, barem za mene, leži u nabavljanju knjiga na engleskom koje inače teško nabavljam, i, još bitnije, u nabavljanju enciklopedija, kuharica i drugih velikih, impozantnih izdanja koja mi uglavnom budu skupa, a preko ovog online shop-a mogu biti moja za mnogo manji iznos. Cijene knjiga se kreću od 2-3 dolara do 15-ak dolara. Dostava kod nas se plaća za svaku knjigu ponaosob i iznosi 5 dolara. Objašnjeno na sopstvenom i slikovitijem primjeru, ja sam naručila slatku, čokoladnu kuharicu najčuvenijeg slastičara na svijetu (koja inače košta 25 evra) u „skoro novom“ stanju (zapravo je bukvalno nova) i to za manje od 10 evra. Zavirite, pregledajte, sve će vam biti jasno kada kliknete na link. Nema potrebe da pričam i detaljišem više od ovoga.

 

Film: The Age of Adaline

Screen Shot 2016-08-28 at 2.42.34 PM

Ukoliko tražite film koji odiše ekstravagancijom, prati lijepu priču i nudi uživanje u različitim aspektima umjetnosti – ovo je film za vas. „The Age of Adaline“ prati 100+ godina života 30-godišnje Adaline, koja je spletom čudnih okolnosti, usljed saobraćajne nesreće, prestala stariti. Njen život se mijenja iz korijena – prati je stalno seljenje, prilagođavanje i borba sa samoćom i unutrašnjim previranjima. A naravno, kako to inače biva, na cjelokupan tok  utiče jedna divna ljubavna priča koja je u samom središtu radnje. Ono šta daje najveću čar kompletnom filmu, i ujedno predstavlja najkvalitetniji aspekat filma po mišljenju mnogih, jeste Blake Lively koja tumači ulogu Adaline. Glavna junakinja zrači nevjerovatnom prefinjenošću i jednostavnošću, fenomenalnim stilom i nekom prijatnom, privlačnom misterioznošću, pa tako utiče i na atmosferu kompletnog filma. Spremite kokice i piće, udobno se smjestite i pripremite za divnu naraciju koja daje notu bajkovitosti ovoj priči, prelijepu junakinju, iskrene emocije, prelijepe haljine koje potpisuju Gucci i Dior, divnu muziku i još mnogo, mnogo toga vrijednog hvale.

 

Knjiga: Nikadođija, Nil Gejmen

Bq9RcdlIUAElCGD

Na 350 stranica ove knjige nalazi se čitav jedan novi svijet – svijet od kojeg nećete htjeti da se odvojite ni na trenutak. Ovo je knjiga za odrasle koji su u sebi sačuvali malog avanturistu, knjiga za djecu koja su spremna na velike avanture, knjiga za sve one koji vole da na trenutak pobjegnu od svakodnevice. Nil stvara priču u podzemnom Londonu, sa likovima u svijetu koji ne možete ni zamisliti iz trenutne perspektive. Prepliću se čudovišta i sveci, ubice i anđeli, zapostavljeni i zaboravljeni, životinje sa ljudskim oblicima, kao i ljudi sa životinjskim. Kontrast je glavni instrument ovog djela. Nadzemni i podzemni London povezaće glavni lik, Ričarda Mejhjua, koji, ni kriv ni dužan, čineći dobro djelo, završava u svijetu o kojem ništa ne zna, a koji ga u isto vrijeme i plaši i uzbuđuje. Iskustvo iz podzemnog Londona zauvijek će promijeniti ovog na prvu veoma smotanog i nesigurnog mladog čovjeka, koji će, u borbi da osveti Portinu familiju, pronaći i sopstveno samopouzdanje i put. Da li će Ričard ostati u podzemnom Londonu ili će se vratiti svom starom, jednostavnom životu bez uzbuđenja, saznaćete ako pročitate ovo remek-djelo naučne fantastike.

 

PARFEM: YSL Black Opium

Ad-for-Black-Opium

Ako ćete iskreno, najteže dajem pare na parfeme. Daleko od toga da ne volim mirisati lijepo, ali ta koncepcija davanja stotinu i više maraka na špricalicu koja izlapi za svega nekoliko sati i koja se kompletna potroši za nekoliko mjeseci mi se nikako ne dopada. Puno je to knjiga za jedan parfem. Međutim, desila se ljubav na prvi njuh. Našla sam TAJ parfem. Vrištao je Ljiljana. Taj slatki, mistični, seksi miris je sve što želim osjetiti na sebi od sada pa do zauvijek. Zove se Yves Saint Laurent Black Opium i košta nekih 70-ak evra za 30 ml. Ali – nije ovaj YSL parfem to šta vam želim otkriti u ovoj preporuci, već činjenica da Zara radi kopije mnogih poznatih parfema i etiketira ih kao svoje. Da – u svaku notu su isti kao oni koje kopiraju i ne, nisu jednako dugotrajni, ali za manje od 20 evra dobijete 75 ml, pa se špricajte koliko i kad vam volja. U nastavku vam ostavljam samo neke Zarine supstitute za popularne brendirane parfeme. Možda pronađete i svog favorita.

  • Zara Collection Woman – Chanel Chance
  • Zara Black Peony – Victor and Rolf Flowerbomb
  • Zara Rose – Narciso Rodriguez For Her
  • Zara Textures Water Lily – Dior Miss Dior
  • Zara Silk – Chloe Chloe
  • Zara Texture Lilac – Thierry Muglier Angel
  • Zara Woman Chocolate – Trussardi Trussardi Inside
  • Zara Iris – Paco Rabanne Lady Million
  • Zara White – Ralph Lauren Glamourous Daylight
  • Zara Woman – Michael Kors

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije