Praktična LolaŽivot

En Hatavej: Nemate razlog da se stidite svog tijela nakon porođaja

Drage mame, ako niste skinule višak kilograma nakon porođaja, ne brinite, nije ni En Hatavej, ali se osjeća odlično i odlučila je to podijeliti sa svima nama. Željela je podstaknuti žene da vole svoja tijela upravo onakva kakva jesu, bez…

Priredila Sara Velaga

Drage mame, ako niste skinule višak kilograma nakon porođaja, ne brinite, nije ni En Hatavej, ali se osjeća odlično i odlučila je to podijeliti sa svima nama. Željela je podstaknuti žene da vole svoja tijela upravo onakva kakva jesu, bez obzira jesu li se vratila u formu i izgled kakav je bio prije porođaja. Poznata glumica nedavno je objavila fotografiju na Instagramu na kojoj pravi šorc uz poruku o samopoštovanju i ljubavi prema sebi.

“Ne trebate se sramiti svog tijela tokom trudnoće, kao ni nakon porođaja. Ma zapravo, ne trebate se sramiti svog tijela nikad. Ne morate nikad skinuti višak kilograma”.

 

Hatavej se odlučila našaliti i sa svojim pravljenjem šorca od starih pantalona, jer kako je naglasila šorcevi od prošlog ljeta su prekratki da bi ih sada nosila pa zato ove godine pravi svoje. Ona je rodila sina Džonatana u aprilu ove godine, a sve što osjeća je ljubav koju svakodnevno dijeli sa fanovima koji je prate na Instagramu. Možda ne izgleda besprijekorno, ali je srećna i zadovoljna, a to je sve što je potrebno i vama. Nebitno jeste li vratili željenu kilažu ili nećete nikad. Jednostavno ne morate.

 

“To je sve ljubav (i ne dozvolite nikom da vas ubijedi u suprotno)”.

Zaista, sve strije, sve bore, svi kilogrami viška, svi su oni dio ljubavi koja iz dana u dan raste, zajedno sa vašim djetetom. To je ono što je najvažnije, jer ljubav je jednostavna, ne komplikuje i ne traži od vas da izgledate savršeno, jer je to u suštini i nemoguće.

Volite svoje tijelo baš onakvo kakvo jeste.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije