Praktična LolaŽivot

Još uvijek postoje žene koje ne skidaju šminku prije spavanja. Nemoj biti ta žena.

Da, taj alkohol se baš uvukao u krv i udario u glavu, jedva da imate snage dovući se od ulaznih vrata do kreveta. Šminka? Kakva šminka – šta je to? A jutro otkriva kakva je noć bila. I tek će,…

Redakcija

Da, taj alkohol se baš uvukao u krv i udario u glavu, jedva da imate snage dovući se od ulaznih vrata do kreveta. Šminka? Kakva šminka – šta je to? A jutro otkriva kakva je noć bila. I tek će, ako nastavite odlaziti na spavanje sa bilo kojom količinom šminke na licu. Ne, ne može da ostane ni ta jedna obrva! Znate li koliko je za kožu lica pogubno neskidanje šminke? Nebitno da li ste je nosile sat, dva ili šest – u krevet morate čiste kože. Bjuti slip nije to ukoliko niste skinule ostatke tog dana sa sebe. Šta je najgore što može da se desi?

Ćelije se ne obnavljaju

Jedan od prvih, ali i najvećih problema sa kojim možete da se sretnete je usporavanje procesa obnove ćelija koje su zadužene za stvaranje kolagena u koži. Šta to znači? Znači da svakim neskidanjem šminke prije spavanja ubrzavate starenje kože i podstičete je da stvara bore.

sminka1

Prašnjavo, prljavo, otrovno

Prašina i prljavština koju tokom dana skupljate ostaje na vašem licu. Šminka ne može da zaštiti već samo dodatno da “uhvati” kako prašinu tako i mikroskopske organizme koj se zavlače u bore, pore i sve ćelije i tamo prave žurku sa dobrim ćelijama koje pokušavaju da se izbore, ali ako im redovno priuštite upade na privatne zabave i to neskidanjem šminke, neće još dugo biti hrabre i jake. Ne radi se samo o privremenom starenju već i propadanju kože, a često i kožnim oboljenjima koja mogu nastati različitim toksinima i prljavštinom.

sminka

Sve sa ruku i lica završi u očima

Već znate da su oči jedan od najosjetljivijih dijelova tijela. Ne samo da su oči prve koje mogu stradati od fizičke povrede već su podložne čestim bakterijskim upalama. Možda ne nosite maskaru i kreon, ali i puder, rumenillo ili nešto treće isto tako može da izazove reakciju okaa i stvori upale. Bitno je temeljno skinuti ostatke mejkapa, bez obzira što vam se čini da ne može naštetiti.

sminka2

Sljedeći put kada pomislite kako nije toliko strašno da odete na spavanje sa malo pudera i rumenla na licu, sjetite se da će to ubrzati stvaranje bora na licu, barem za dvije godine.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije