SimpatičnoZabavna Lola

Lolina zabava: Šta horoskopski znak govori o tvojoj karijeri?

Jeste li se ikada doveli u situaciju da mrmljate od jutra do sutra kako ne volite svoj posao? Otkrićemo vam tajnu – malo, ali samo malo možete za to okriviti svoj datum rođenja. Kao i na sve ostalo u životu,…

Priredila Redakcija

Jeste li se ikada doveli u situaciju da mrmljate od jutra do sutra kako ne volite svoj posao? Otkrićemo vam tajnu – malo, ali samo malo možete za to okriviti svoj datum rođenja. Kao i na sve ostalo u životu, vaš horoskopski znak i položaj zvijezda i planeta u trenutku rođenja može da utiče na vaš odabir posla i karijere. Astrolozi su otkrili kakav ste tip uposlenika, šta vas motiviše i naravno kojim to poslom treba da se bavite, a da budete u tome uspješni.

OVAN ( 21. mart – 20. april ) Ovnovi su rođeni lideri. Mogu i znaju da se snalaze na rukovodećim pozicijama, ali nisu dobri radnici ukoliko imaju mnogo nadređenih i jako brzo se iznerviraju na samo pominjanje sankcije, jer ne može ovna niko da ispravlja. Stvoreni su da budu lideri, nikako pratioci. Velika mana je što ovnovni počinju poslovne projekte na nekoliko strana, a ustvari nisu u stanju da ih samostalno privedu kraju i uvijek se nadaju da će neko od prijatelja da im priskoči u pomoć. Tu do izražaja dolazi njihova društvenost pa čak i ako ne završavaju na vrijeme započeto, smiješi im se vrtoglavo brz uspjeh, jer imaju prave ljude za pomoć.

Ovan

Idealni poslovi: Sve što ima takmičarski duh, a poželjno je da bude povezano sa prirodom i negdje na otvorenom; vodiči, lični treneri, atletičari ili rad u sportskim organizacijama. Izražena crta dominantnosti i sposobnosti da budu lideri, mogu biti vjetar u leđa i nerijetko su u poslovima menadžerstva i organizacije. Ako pronađu ključ između svojih želja i sposobnosti u poslovima upravljanja, a da budu dio tima – uspjeh je zagarantovan.


BIK ( 21. april – 20. maj ) Bikovi su vrijedni, prizemni i praktični radnici i radnu sredinu čine neopisivo ugodnom. U stanju su jako brzo da napreduju od najnižih do najviših pozicija. Iako su više naklonjeni tome da budu vođe, jako dobro se snalaze i kao dio tima te su uvijek spremni za svaku situaciju koja ih zadesi. Zbog izražene tvrdoglavosti potrebno je dobro razmisliti o ulasku u bitke i birati samo one za koje ste dovoljno dobri da ih iznesete ponosno i izađete kao pobjednik.

bik

Idealni poslovi: Kao jedan od najvrijednih i najpredanijih znakova astrologije, bikovi imaju velike šanse da uspiju u svim vrstama poslova koji zahtjevaju postepen rad, posvećenost i preciznost. Od aranžiranja cvijeća preko industrije hrane pa sve do poslova prodaje luksuznih stvari. Bikovi vole lijepo i vole mirnoću, ustaljen tempo života, rutinu bez previše iznenađenja. Znaju dobro da raspolažu novcem, njihovi finansijski savjeti su nešto što trebate poslušati tako da su nerijetko i u finansijskom sektoru jako uspješni.


BLIZANCI ( 21. maj – 20. juni ) Blizanci vole da žive brzo i dinamično, svako okruženje koje nudi mogućnost rada na nekoliko strana za njih je ostvarenje sna. Snalažljivi su, brzi, završavaju sve zadatke sa lakoćom, ali u isto vrijeme im je najveća mana što im brzo dosadi nešto u čemu ne mogu da se pronađu. Blizanci vole različitosti, brzinu i rad pod pritiskom – ukoliko im to obezbjedite, budite sigurni da će završavati poslove brže i efikasnije od ostalih. Komunikacija je njihov ključ za uspjeh i sreću.

blizanci

Idealni poslovi:  Sve što zahtjeva informisanje i komunikaciju, a na nekoliko strana savršeno je za blizance. Snaći će se na polju komunikacija kao riba u vodi pa su zbog toga poslovi PRa ili projekt menadžera za njih savršeni. Mentalno su jedan od najaktivnijih znakova zodijaka i odgovara im sve gdje mogu da iskažu svoju svestranost i sposobnost.


RAK ( 21. juni – 20. juli ) Rakovi su najtradicionalniji i najbrižljiviji znakovi te su pravi primjer odgovornosti. Vole da vode računa o svemu i da brinu o svima. Zbog svog senzibiliteta i potrebe da brine, svaki posao u kom mogu nekom pomoći su idealni za rakove. Ne pronalaze se u poslovima gdje ne mogu da prate napredak i vide brze promjene, a ulažu svoje vrijeme i trud.

rak

Idealni poslovi: Rakovi vole da brinu pa su poslovi čuvanja djeca za njih idealni dok su mladi. Kasnije kada odrastu, rakovi mogu biti dobri socijalni radnici, advokati i nastavnici. Zdravlje i briga o istom im je važan dio života i jedna od glavnih karakteristika kao znaka pa su rakovi i račice često uspješni u zdravstvenom sektoru.


LAV ( 21. juli – 20. august ) Lavovi vole da se ističu, ali njihovo privlačenje pažnje se ne ogleda samo u tome da treba samo da ih posmatrate i divite se veličini, snazi i sposobnosti koju posjeduju već vole da inspirišu ljude oko sebe i dokažu im da nikad nije dosta i da se uvijek može više. Obrazovni sektor i politika su savršeno okruženje za lavove, jer su oni rođeni da budu vođe, da vode i inspirišu druge na to. Podaci često govore o tome da pobjednički timovi, a neovisno o sektoru poslovanja uvijek imaju lava kao lidera. Dešava se i da pretjeraju u silnoj želji za boljim, ali to poprave urođenim šarmom koji krasi svakog pripadnika i pripadnicu.

lav

Idealni poslovi: Odlični lideri, učitelji, nastavnici, profesori, ali i sve što ima veze sa zabavljanjem drugih ljudi – od glume, muzike, filma pa do dizajniranja – sve su to lavovi i lavice. Jako snalažljivi i najbitnije je da su uvijek pri vrhu pa makar i među prva tri mjesta.


DJEVICA ( 22. august – 22. septembar ) Djevica – uvijek perfekcionista i uvijek u službi drugih. Kao prirodni pratilac, djevice su u stanju da prate upute i izvršavaju zadatke. Na vodećim pozicijama praktične i imaju izražen zaštitnički stav što zahtijevaju i od ostalih. Ako djevica traži 100, daje 150% u poslu. Samokritični su toliko da ih često treba podsjećati da se poneki detalj može i preskočiti. Djevice, vi ste savršen primjerak temeljnosti i karakteriše vas titula najpoželjnijeg uposlenika.

djevica

Idealni poslovi: Djevice imaju izuzetno dobro pamćenje i njihov perfekcionizam je rezultat gomile informacija sa kojima raspolažu. Znak zodijaka koji bolje od ostalih funkcioniše pod pritiskom. Izuzetno dobri u svakom obliku posla koji je povezan sa brigom o korisnicima, odnosno klijentima. Snalaze se u svim poljima, a najbolje se ističu u poslovima prodaje, organizacije ili kao terapeuti – u stanju su da se nose sa brojevima, statistikom, da prevode i prepravljaju, nadgledaju ili budu detektivi. Idealan je svaki posao u kom mogu osmisliti neki novi način sistematizacije.


 VAGA ( 23. septembar – 22. oktobar ) Vage su socijalno i emotivno osvještene osobe koje zbližavaju ljude te su jako dobri medijatori, kako na poslu tako i van njega. Predstavljaju ravnotežu, dobri su u čitanju i razumijevanju ljudi. Tu svoju sposobnost često iskoriste kao prednost u poslu i karijeri – razmišljaju diplomatski i nikada ne srljaju.

vaga

Idealni poslovi: Prirodno su nadareni za sve što ima veze sa pravom, pravdom i prosperitetom. Vage su osobe koje ne prepuštaju sve razumu već pitaju i srce koje im često pomaže u odabiru strane. Rad sa ljudima je za njih najbitniji, bilo da je to podrška korisnicima, planiranje vjenčanja ili diplomatija – svaki posao koji pruža mogućnost da usreće nekog drugog je idealan za vage.


ŠKORPIJA ( 23. oktobar – 22. novembar ) Nijedan drugi znak ne čuva tako dobro tajne kao što to rade škorpije i to je velika prednost u odnosu na sve ostale. Sposobnost čuvanja može biti velika prednost u građenju vaše karijere, naročito ako se bavite poslom u kom se ta karakteristika cijeni.  Škorpije se snalaze u svemu što je diskretno – tajna služba ili rukovanje vrijednosnim papirima – osoba u znaku škorpije je najbolja za to. Imaju potrebu da istražuju i iznose svoje zaključke.

škorpija

Idealni poslovi: Škorpije treba da se bave istraživanjem, bilo da su u operacionoj sali tražeći neki do tada neviđeni način da operacija bude uspješna ili da budu tajni agenti – bitan je trenutak istrage i slaganja kockica. Dobri su menadžeri i logističari, ali snašli bi se i na poslovima izvršnih šefova u finansijskom sektoru.


STRIJELAC ( 23. novembar – 21. decembar ) Strijelčevi imaju “žicu” za razgovor sa ljudima – inspirišu, vrijedni su i dobri timski igrači, jer se lako prilagode svakoj novoj situaciji u kojoj se nađu. Podrška su drugim ljudima i nerijetko će vam ponuditi da radite sa njima i to ne zato što ne mogu sami da završe već zbog velike želje da vas uključe u proces. Strijelčevi su dobri u svemu i teško da ćete ih dočekati nespremne. Problem može da nastane ukoliko neko pokuša da im ukaže da griješe, a pri tom su svjesni nepravedno nametnute hijerarhije.

strijelac

Idealni poslovi: Strijelčevi vole da putuju i uče kroz druge ljude, a upoznavajući svijet. Svaki posao povezan sa putovanjima je  idealan – žele, misle i raspituju se. Vole inspirisati druge, dobri su učitelji i idealan posao bi mogao da se krije u radu sa omladinom i nevladinom sektoru.


JARAC ( 22. decembar – 20. januar ) Jarčevi su ozbiljni, pragmatični i organizovani, ali nikako dosadni! Posjeduju izuzetnu harizmu i entuzijazam i odlični su u vođenju svog tima. Ne boje se nadređenih jer su svjesni da se rad, trud i posvećenost prije ili kasnije isplate. Jarčevi su poznati kao radoholičari što im se često odrazi negativno na privatni segment života.

jarac

Idealni poslovi: Jarac je odličan u poslovima manevrisanja, administracije i organizacije. Produktivni su, funkcionišu dobro u koorporativnom sistemu u kom mogu doći do izražaja i opravdati svoj stav – svaki rad i trud bude nagrađen! Odlični inžinjeri, arhitekte i dizajneri sa izraženim smislom za detalje.


VODOLIJA ( 21. januar – 19. februar ) Otvoren duh i lepršavost su karakteristike svake vodolije. Iako je ta njihova lepršavost vidna – ne dajte se zavarati, oni su vrijedni i izvršavaju svoje zadatke konkretno i korektno. Vole da razmišljaju “izvan kutije” pa sa svojim stavovima često budu neprihvaćeni od društva koje je naviklo i voli rutinu. Jako su društveni, ali tu i tamo znaju da zalutaju u usamljenost jer vode unutarnje borbe sami sa sobom. Iako se ideje koje vodolije iznose često čine blesave, ipak funkcionišu. Od ludosti do genijalnosti je fraza kojom mogu da se opišu pripadnici ovog znaka jer za njih ne postoji “očigledno”, jer su oni uvijek barem dva koraka ispred ostalih.

vodolija

Idealni poslovi:  Nauka ili tehnologija jer pruža mogućnost istraživanja starih i postavljanja novih teorija. Grafički dizajn, fotografija ili organizator događaja – ukoliko postoje mogućnosti postavljanja novih teoriju u bilo čemu – odmah je zanimljivo. Idealni su  zabavljači, ali vole svoje vrijeme rasporediti kako im odgovara, a ne kako se nameće.


RIBE ( 19. februar – 20. mart ) Ribe su fleksibilne samo do one granice do kad to njima odgovara i nikako drugačije. Njih ne zanima dokazivanje bilo kome, rade koliko mogu i zabrinuti su samo da svoj zacrtani maksimum ostvare. Možete ih pronaći u različitim poljima, ali generalno su najsretniji ukoliko se bave stvarima koje mogu pozitivno da utiču na njih i ne stvaraju stres. Saosjećajni su i imaju izraženu intuiciju i umjetnost je pravi izbor.

ribe

Idealni poslovi:  Ukoliko mogu pomoći nekom, izlječiti psihički ili fizički – sretni su. Ribe su dobre medicinske sestre, terapeuti ili psiholozi. Uživaju u umjetnosti, od slikanja do muzike i pozorišta. Često se desi da sebi stvore idealan životni prostor kombinujući nekoliko poslova, ali za svaki je bitno da ih ispunjava i da su u radnom okruženju koje ih razumije.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije