SimpatičnoZabavna Lola

Lovily: 5 razloga da zavolite ponedjeljak

Lovily donosi novih 5 stvari koje će vas oduševiti, a premjestili smo je na ponedjeljak da bismo ovaj dan, nepravedno osuđen kao najteži, malo olakšali i u njega unijeli inspiraciju. Lovily, preuzmi kormilo. Lolo, drago mi je što se družimo….

Ljiljana Šipragić

Lovily donosi novih 5 stvari koje će vas oduševiti, a premjestili smo je na ponedjeljak da bismo ovaj dan, nepravedno osuđen kao najteži, malo olakšali i u njega unijeli inspiraciju.

Lovily, preuzmi kormilo.

Lolo, drago mi je što se družimo. Opet.

A vi, Lolini čitaoci, nadam se da ćete uživati u ovim novim preporukama.

Zato, počinjemo odmah.

Talenti: Dear Diary

Prošli put sam vam pričala o Biljani, kreatorki divnog “Kod Tetke” kutka, a danas vam predstavljam Maju – još jednu talentovanu djevojku koja svojim rukama stvara i inspiriše. Maja stoji iza Dear Diary dnevnika, dnevnika koji će vas, sto posto sam sigurna, kupiti odmah na prvu. Ručno su oslikani, lijepi, razigrani i veličinom prilagođeni da vam budu uvijek na dohvat ruke.

Maja je napravila između 30 i 50 različitih dezena koje dijeli u nekoliko serija: cvjetni, botanički/zeleni, crno-bijeli, ljetni. Rokovnicu su sa linijama i bez linija, pa svako može da bira onu verziju koja mu više odgovara, a postoji mogućnost i da se naruči neki unikatni dezen po želji naručioca.

Dear Diary možete pronaći na Instagram-u i na Facebook-u, pa ukoliko i vi volite da sve zapisujete, kao ja, i želite da vaš rokovnik bude najljepši u okolini – pišite Maji u inbox.

P.S. Ja sam pokušala izabrati jedan od ponuđenih i nisam uspjela. Da čujem koji biste vi?

dear-diary-lovily

2. Muzika: The Civil Wars – Dust to Dust

 The Civil Wars je moje novo muzičko otkriće u kom uživam posljednjih mjesec dana, a od svega mi je baš ova stvar ostala u glavi, stalno se vrteći i ponavljajući. Uživam u njenoj lakoći, emociji i zanosu, pa se zato nadam da ćete jednako i vi.

Usput, lijepa je i za jutra, buđenje i početak dana. Provjereno!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yJbmXvBJhCs]

 

Piće: Moscato d’Asti

 

Ovakvu kategoriju i prijedlog sigurno niste očekivali. Nisam, ako ćemo iskreno, ni ja mislila da ću pisati o vinu, ali nakon vikenda i komentara tri različite osobe o tome koliko je Moscato lijep, pošto sam ih suptilno nagovorila da isti probaju, palo mi je na pamet da ga ubacim i ovdje – jer očigledno da vrijedi.

Moja ljubav prema vinima javila se u prethodnih nekoliko godina. Možda dvije. I što sam starija sve više uživam u jednoj dobroj čaši vina, a sve manje u jednom shotu tekile (jednom?). Nemam drugo objašnjenje nego – godine čine svoje.

U globalu preferiram bijela vina, a ako bih birala samo jedno od čijeg pijanja ne bih odstupala, to bi bio Moscato d’ Asti – muskatno pjenušavo desertno vino nastalo u regiji Asti u Italiji. Toliko je slatko, lijepi i prijatno pjenušavo, sa vrlo malo alkohola u sebi (srećom), da je nemoguće stati na jednoj čaši. Uvjerih se sinoć – opet. A uvjerićete se i vi ako naredni put potražite čašu istog u baru (ili flašu u marketu/diskontu, što je svakako povoljnija opcija).

mosakto lovily

Njega/Šminka: Eveline SOS Lash Booster

 

Eveline SOS Lash Booster maskara je meni otkriće godine. Zapravo, ne ni godine već prije decenije. Otkrila mi ga je majka, a kada sam sa njom komentarisala proizvod, brat je dobacio “ma nije valjda da i trepavice njegujete”. Pa, da…ne postoji adekvatan odgovor osim smijeha.

Sama maskara je osmišljena kao njegujući i hranjujući proizvod za vaše trepavice – sadrži arganovo ulje koje se pokazalo kao izuzetno korisno i dobro. Preporučeno je da se maskara, koja je inače bijele boje, stavlja naveče, pred spavanje, za njegu, ili kao baza za maskaru, što ja uglavnom radim. Naime, ispostavilo se da kada stavite prvo nju pa preko maskaru koju inače koristite, dobićete tako dobre trepavice da će sve i jedna maskara postati ona prava. Najozbiljnije. Od kada sam je otkrila moje trepavice su poprimile novu dimenziju dobrog izgleda i nije još uvijek došao dan da sam preskočila taj korak u šminkanju.

eveline-maskara-lovily

5. Instagram: @omarzrobles

I, za kraj, Instagram senzacija! Ima ih mnogo, doduše. Skoro svaki dan naiđem na nekog novog vrijednog dijeljenja, ali Omar baš zaslužuje da se nađe ovdje. On je fotograf iz Njujorka koji dane provodi slikajući balerine i baletane u najfascinantnijim plesnim pozama na najboljim njujorškim lokacijama. To je spoj kakav ne možete ni zamisliti u glavi. Zato otvorite Instagram, nađite njegov profil i skrolujte. Svaka fotorafija je breathtaking, bukvalno. Osim njujorške ima i jednu seriju sa Kube koja nimalo ne odstupa od standarda i ljepote koju je zadao na samom početku.

 

omar-1

Uživajte u preporukama, podijelite sa mnom utiske ako nešto od ovoga probate/iskusite i provedite lijepu narednu sedmicu. Vidimo se sljedećeg ponedjeljka, a do tada zavirite na moj blog za mnogo novih priča.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije