Praktična LolaŽivot

Ženski orgazam: Cilj svakog muškarca. Ili bi bar trebalo da bude.

Kliknule ste. Dakle zanima vas. Nemojte se stidjeti, jer sve nas zanima kako doći do orgazma. Kako ne glumiti i kako u konačnici reći muškarcu da je “na pravom putu”. Za početak ne brinite ništa, jer smo saznali da postaju…

Sara Velaga

Kliknule ste. Dakle zanima vas. Nemojte se stidjeti, jer sve nas zanima kako doći do orgazma. Kako ne glumiti i kako u konačnici reći muškarcu da je “na pravom putu”. Za početak ne brinite ništa, jer smo saznali da postaju intenzivniji i bolji sa godinama. Dakle, vježbom do savršenstva i velikog O.

Savjetujemo da članak ostavite “slučajno” otvoren dok vam je partner u sobi. Biće korisno i za njega. Ili ga pročitajte zajedno.

Otklanjanje bolova

Glavobolja? Imamo rješenje, a ono se ne nalazi u apoteci. Zapravo se krije u vašoj spavaćoj sobi. Postoje naučni dokazi koji potvrđuju da orgazam otklanja sve vrste bolova, uključujući artritis, postoperativne bolove pa čak i bolove nakon rođenja djeteta. Postizanjem orgazma oslobađa se oksitocin, hormon sreće koji vas navodi da pozitivne misle i relaksaciju. Iako to traje maksimalno do deset minuta, mi vjerujemo da nekoliko uzastopnih može da produži ovo stanje blagostanja bez boli. Samo mu pokažite kako.

Korištenje kondoma ne utiče na kvalitet orgazma

Muškarci, čuli ste. Zaboravite na izgovore da je bez kondoma bolje, ljepše, intenzivnije. Zaštitite se.

Bez obzira na mitove o tome, žene mogu postići orgazam i kad koristite kondom. Još jedna prednost kondoma u utrci za orgazmom, jeste ta da ne morate žuriti da “ga izvadite” zbog preuranjene ejakulacije. Na ovaj način seks može trajati duže, a samim tim su veće šanse da se u konačnici postigne orgazam.

orgasm

Trećina žena ima problem da postigne orgazam

Ako ste imali poteškoća da postignete orgazam, ne brinite. Svaka treća žena ima, sudeći prema istraživanjima. Njih čak 80% ne može postići orgazam bez dodatne stimulacije klitorisa. Neke žene nikada ne uspiju postići orgazam, jer njihov partner smatra da je sam snošaj dovoljan stimulans, što je apsolutno netačno. Potrebno je osloboditi se i reći mu svoje potrebe kako ne bi ostale uskraćene za orgazam.

Pronalazak G-tačke poboljšava orgazam

Možete li identifikovati svoju G-tačku? Eksperti navode kako se u njoj nalazi veliki broj nervnih završetaka, koji su ključni prilikom postizanja orgazma. Međutim, to je još uvijek kontroverzna tema, jer mnogi ne mogu da pronađu tačku i dodatno je stimulišu. Ona se najjednostavnije pronalazi kada se uzbudite i dozvolite partneru da prstima istraži unutrašnjost vaše vagine. Ona se razlikuje po debljini i teksturi od ostatka zida vagine.

orga

Orgazmi postaju intenzivniji sa godinama

Mnogo toga se mijenja sa godinama. Neke stvari postaju lošije, dok u drugima uživate više nego ikada. Seks je jedna od njih. Istraživanja pokazuju da 61% žena u dobi do dvadeset i četiri godine postiže orgazam. Taj postotak raste sa godinama pa tako 70% žena u četredesetima postiže orgazam. Iako nije naučno dokazano zašto je to tako, kao logičan odgovor pojavio se zaključak da žene postaju samouvjerenije sa godinama. Spremnije su da istraže svoje tijelo i da uživaju više. Takođe, ako su u dugoj vezi ili braku dovoljno dobro poznaju partnera i on njih, kako bi zajedno postigli užitak.

Različite stvari i poze omogućuju orgazam

Ako imate problem sa postizanjem orgazma, jednostavno zamijenite uloge. Niste fiksirani za krevet da konstantno morate biti dole. Istražujte, kombinujte, uključite sve što vam je potrebno kako biste postigli orgazam. Većina žena ranije postiže orgazam, ako kombinuje i oralno zadovoljenje osim samog seksualnog čina. Dozvolite svom partneru da istražuje vaše tijelo i pronađe način da dostignete maksimum zajedno.

hand

Seksualno samopouzdanje utiče na orgazam

Istraživanja pokazuju da je veoma važno prihvatiti sebe i svoje genitalije. Znamo da možda zvuči čudno, ali način na koji doživljavate svoju vaginu se odražava i na to hoćete li postići orgazam. Ako niste zadovoljne izgledom, to će se odraziti i na vašu sposobnost da budete odvažne u krevetu. Međutim, nije samo izgled vagine presudan za vaše seksualno samopouzdanje. Važno je da sebe prihvatate kao kompletnu osobu, da volite sve svoje nedostatke kao i svoje atribute. Ako ste zadovoljne svojim tijelom, imaćete više samopouzdanja, a samim tim i smjelosti da u krevetu radite sve što poželite. Opustite se, niko nije savršen. On je sa vama, voli vas upravo takvu kakva jeste.

Ne mogu svi postići orgazam

Iako ovo nije pravi tekst za ovaj savjet – ali nemojte se opterećivati orgazmom. Postoji nešto što se zove nemogućnost orgazma i dešava se. Statistike pokazuju da 85% muškaraca misli da su njihove partnerke imale orgazam, dok je realnost takva da ih je tek 64% navedenih uspjelo. To znači da je nekim ljudima nemoguće postići ga.

U čemu je ključ uspjeha? Razlika u postocima pokazuje da je 21% žena glumilo orgazam. Tu je problem.

Ako ga odglumite, on će misliti da vas je zadovoljio i neće pokušavati nešto novo ili drugačije kako bi vi postigli orgazam, jer misli da već jeste. Savjetujemo da ne glumite, već otvoreno pokažete i kažete šta i kako treba da radi. Možda vam na početku bude neobično, ali s vremenom ćete znati potrebe i želje jedno drugog i samim tim olakšati oboma.

Couple at spa

Stimulacija genitalija nije presudna za orgazam

Vjerovali ili ne, postoje žene koje mogu postići orgazam za vrijeme masaže. Nekima se čak dešava da ne mogu kontrolisati vrijeme i mjesto orgazma pa im se desi tokom dnevne vožnje tramvajem. U čemu je stvar? Naime, postoje naučna objašnjenja, koja pokazuju da se radi o povećanoj prokrvljenosti genitalija i vibracijama koje stimulišu klitoris. Na taj način se lako dolazi do orgazma, na koji često ne može uticati kad i gdje će vas “zadesiti”. Mi smo ipak više za opciju na određenom mjestu sa određenim partnerom. Vjerovatno ne želite da vas taksista gleda u retrovizoru, dok vi iza uzdišete same.

Treba vremena

Sasvim je normalno i očekivano da ženama treba više vremena za postizanje orgazma.

Zapravo, sudeći prema statistikama, ženama treba najmanje dvadeset minuta seksualne aktivnosti kako bi došle do vrhunca.

Ako imate problem što vaš partner ranije doalzi do njega, pokušajte zajedno radite na tome. Orgazam je stanje uma, a ne tijela, jer trebate stimulasti sva čula i nastojati zadržati napetost, sve dok oboje ne osjetite da se vrhunac približava. A potom se zajedno prepustite njemu.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije