SimpatičnoZabavna Lola

Druženje s Lovily ponedjeljkom u potrazi za inspiracijom

Ponedjeljak je. Kišni ružni prvi dan u sedmici, radni i tmurni. Ne može gore, rekli bi mnogi. Zato ćemo ga obojiti i začiniti lijepom muzikom, fenomenalnim fotografijama i još nekim stvarima koje su meni prethodne dane uljepšavali. Nadam se da…

Ljiljana Šipragić

Ponedjeljak je. Kišni ružni prvi dan u sedmici, radni i tmurni.

Ne može gore, rekli bi mnogi.

Zato ćemo ga obojiti i začiniti lijepom muzikom, fenomenalnim fotografijama i još nekim stvarima koje su meni prethodne dane uljepšavali. Nadam se da će i vama tako

Muzika: Emeli Sandé – Hurts

Iako sam slušala pjesme Emeli Sandé sa prvog albuma od kada je isti izašao 2012. godine, pravu veličinu nje i njenog glasa sam doživjela tek kada sam, spremajući ispit u sitne sate, nabasala na snimak koncerta u Royal Albert Hall-u. Kliknuh tako play i potpuno neočekivano ostadoh sat i po vremena gledajući kompletan nastup. Gledajući, ne vjerujući i uživajući kao da sam ja tamo u publici, a ne ovdje ispred računara. Tada je bio aktuelan album Our Version of Events, a sada, 4 godine poslije, izlazi novi pod nazivom Long Live the Angels. Za slušanje istog moraćemo sačekati 11.11. (nešto kao rođendanski poklon za mene rođenu 12. novembra), ali do tada nas je Emeli obradovala singlom Hurts koji je izvela za BBC Radio 1 Live Lounge. Očekujte jezu tokom slušanja. Toliko je sjajna i definitivno će biti hit.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7QO4g5zC3xU]

 

Fotografija: Kat Irlin

 

Korišćenje riječi za opisivanje fotografija je definicija besmisla. Zato umjesto nepotrebnog gomilanja riječi ubacujem fotografije koje će najbolje prezentovati impresivni rad Kat Irlin. Za još mnogo njenih fenomenalnih djela u raznim kategorijama – od putovanja, mode, ljepote, do ljubavi i auta – otvorite sajt katirlin.com.

kat-irlin-2 kat-irlin-3 kat-irlin-4Processed with VSCOcam with b4 presetkat-irlin-6Processed with VSCOcam with kk2 preset

Magazin: Cereal

Napokon je vrijeme i za predstavljanje možda meni nadražeg magazina ikad. Zove se Cereal, potiče iz Engleske i definisan je kao Travel & Style magazin, a šta tu uopšte ima da se ne voli? U sebi krije fe-no-me-na-lne fotografije, dobre priče o mjestima, ljudima i proizvodima, minimalistički dizajn koji lično preferiram, a uz to je kvalitet izrade na vrhuncu. Srećom, rade dostavu i kod nas, a ista košta svega nekoliko funti. Cereal izlazi dva puta godišnje i podijeljen je u poglavlja prema gradovima kojima se bavi u aktuelnom broju. Cijena jednog broja je £12, a godišnje pretplate £22. Znam, to vam sada sigurno izgleda mnogo, ali ovaj magazin je mnogo više od magazina. I sigurno nije nešto šta ćete prelistati i baciti u smeće. Zavirite na cereal.com za više informacija i eventualno naručivanje ako vam se dopadne kao meni.

cereal

Knjiga: Sve što ti nikad nisam rekla, Selest Ing

 

Sve što ti nikad nisam rekla je njiga koju sam čitala dva mjeseca. Ja, kojoj se čitanje uvijek svede na noć ili dvije. Međutim, čak i sa tim faktorom uzetim u obzir zaslužila je da se nađe i na Loli i na Lovily. Zašto? Jer ovo nije priča koja se bavi misterijom započetom sa “Lidija je mrtva”. Ne. Ovo je priča koja se bavi Lidijinim životom i životom njene porodice, koja priča o neispunjenim snovima i roditeljskim očekivanjima, tajnama, odnosima, životnim neuspjesima i nikad ostvarenim željama. Sjajna je lekcija za sve roditelje da ne liječe komplekse kroz svoju djecu, da ih puste da žive svoje snove, a ne njihove. Očekivanja, forsiranja i “najbolje za moje dijete” ponekad mogu da budu zapravo samo najgore. Sa razlogom je ova emotivna i potresna priča postala Njujork Tajms bestseler, a izdačka kuća Laguna je srećom odlučala da upravo nju nedavno izda.

sve-sto-ti-nikad-nisam-rekla

Serija: Narcos

 

Velike su vjerovatnoće da ste već čuli za seriju Narcos, s obzirom da o njoj pričaju na sve strane, ali ako niste – ovo je prava prilika za upoznavanje. Narcos je serija koja se bavi životom i smrtima Pabla Eskobara, čuvenog narko dilera iz Kolumbije. Kompletan njegov život obilježilo je mnogo droge, mnogo para, mnogo smrti, skandala i problema, a i smrt nije prošla ništa dramatičnije, tako da je kao takav izuzetno pogodan za kreiranje filmskog sadržaja. Nije ovo, naravno, prva serija koja se bavi njegovom ličnošću, ali svakako jeste najbolja i zato bravo Netflix-u. Od soundtrack-a i glume do tehničkih detalja – Narcos briljira na svakom polju. Početkom septembra izašla je druga sezona, obje su sa po 10 epizoda, tako da vam sigurno neće mnogo trebati da se navučete i odgledate kompletnu seriju. U međuvremenu, pročitajte tekst sa mnogo zastrašujućih i nevjerovatnih činjenica o Eskobaru. Mene je ostavio šokiranu, zaprave.

 

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=U7elNhHwgBU]

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije