PorodicaPraktična Lola

Mame, našli smo rješenje za uspavljivanje djece!

Drage mame, sigurne smo da su i vaše noći neprospavane, jer ne možete uspavati djecu. Nekada vam se čini da se budite svakih sat vremena kako bi ih ljuljuškale, mazile i uspavljivale po ko zna koji put u istoj večeri….

Priredila Sara Velaga

Drage mame, sigurne smo da su i vaše noći neprospavane, jer ne možete uspavati djecu. Nekada vam se čini da se budite svakih sat vremena kako bi ih ljuljuškale, mazile i uspavljivale po ko zna koji put u istoj večeri. Ali šta mislite da to neko drugi radi umjesto vas? Ne mislimo na dadilju, već na inovaciju Hane Sisala, majke i inovatorke iz Finske. Ona je naime izumila dušek koji ljulja bebu i na taj način je uspavljuje. Pogledajte samo ovaj video i poželjećete da i vaša beba ovako zaspi. Barem jednom.

 

Nakon što su joj trebali sati da bi uspavala svoje prvo dijete, Hana je došla na ideju da kreira dušek koji će to raditi umjesto nje. Okupila je tim iskusnih eksperata i krenula sa realizacijom. Tako je nastao Familings, dječiji dušek koji uspavljuje.

Površina dušeka je prozračna, a ujedno i mekana, tako da ne postoji mogućnost da se beba povrijedi čak i ako se okrene. Korišteni su prirodni materijali pri izradi, jer su sigurnost i higijena bili prioriteti prilikom stvaranja. Prošle godine zajedno sa drugim djetetom uspjela je probati dušek i tada je shvatila da je spreman za tržište.

sleep

Prije nego ga je izumila njen sin je spavao u kratkim intervalima, tako da je to više izgledalo kao drijemanje u dijelovima. Budio bi se umoran i plakao, a ujedno je nju iscrpljivao i činio nervoznom. Sada spava duže, ali se još uvijek budi. Međutim, jednostavnije je kada se budite svakih nekoliko sati, nego svakih nekoliko minuta.

Kada je predstavila ovaj dušek na sajmu u Helsinkiju primila je desetine narudžbi u istom trenuku. A sada je njen dušek nominovan u finalu takmičenja “Svijet dječijeg namještaja” koji predstavlja inovacije za bebe i djecu. Nadamo se da će nastavak plana uključiti i svjetsku distribuciju, jer vjerujemo da ste se poželjele naspavati. A ujedno i vaša djeca.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije